Dinosaurus Fossielen

Dinosaurus Fossielen

 - Het Debat Over een Oude Aarde
U bent hier: Schepping >> Dinosaurus Fossielen

Dinosaurusfossielen: Enkele Definities
De term "Dinosaurusfossielen" bestaat uit drie Latijnse woorden: Deinos, wat "groot" betekent; Sauros, wat "hagedis" betekent; en Fossilis, wat "opgegraven" betekent. Het woord dinosaurusfossiel betekent dus letterlijk "opgegraven grote hagedis". Brits anatoom Sir Richard Owen (1804-1892) bedacht het woord "dinosaurus" in 1841.

Dinosaurusfossielen: Vroege Ontdekkingen
Een Brits fossielzoeker en geestelijke, genaamd William Buckland (1784-1856), ontdekte de eerste resten van een dinosaurusfossiel in het moderne tijdperk. In 1819 ontdekte Buckland de Megalosaurus Bucklandii (Buckland's Gigantische Hagedis) in Engeland. Het kreeg deze naam in 1824. Hiervoor had pastoor Plot in Engeland al in 1676 een reusachtig dijbeen gevonden. Er werd verondersteld dat dit aan een reus toebehoorde. R. Brookes publiceerde een rapport over Plot's vondst in 1763. De autoriteiten suggereerden dat het feitelijk een dinosaurusbot zou kunnen zijn. Maar door de ontdekkingen van overblijfselen van reusachtige menselijke skeletten in de laatste paar eeuwen, in het bereik van 8-12 voet (ongeveer 2.5 tot 4 meter) en gevonden over de hele wereld, geloven velen dat het dijbeen van Plot toebehoorde aan een zeer lang mens. In 1838 vond William Parker de eerste resten van een (bijna) compleet dinosaurusfossiel in New Jersey, in de Verenigde Staten. Sinds Buckland's oorspronkelijke ontdekking in 1819 zijn ongeveer 330 verschillende dinosaurussoorten ontdekt.

Dinosaurusfossielen: Sedimentair Gesteente
Dinosaurusfossielen worden net als andere fossielen gevonden in de sedimentaire lagen van de aarde. Tot op heden bestaat ongeveer 95.0% van alle aardse fossielresten uit maritieme ongewervelde dieren, 4.74% zijn planten, 0.25% zijn ongewervelde land-dieren (inclusief insecten) en 0.0125% zijn gewervelde dieren. Van de gewervelde dieren bestaat de meerderheid uit vis. En 95% van alle gevonden gewervelde landdieren bestaat uit minder dan ťťn bot. Maar miljarden fossielen zijn tot dusver gevonden. Ongeveer 1200 dinosaurusskeletten zijn tot nu toe gevonden. Sedimentair gesteente (zandsteen, slib, klei, kalksteen, etcetera) wordt primair afgezet door bewegend water, laag na laag, in een proces dat bekend staat als hydrologische sortering. Dieren waarvan de fossiele resten worden gevonden moeten door dit stromende water zijn overvallen om te kunnen zijn begraven en gepreserveerd. De resten zouden net als het gesteente naar hun dichtheid worden gesorteerd. Als ze niet begraven zouden zijn, dan zouden de karkassen wegrotten of door aasdieren worden opgegeten. Fossiele overblijfselen van oesters (gevonden in een gesloten positie, wat aangeeft dat ze levend begraven werden) zijn op de top van de Mount Everest gevonden. Sedimentaire lagen en fossiele resten lijken een getuigenis te zijn van een maritiem cataclysme in het verleden. Er bestaan bijna 300 overgebleven Vloedlegenden die door oude beschavingen zijn overgeleverd. Enkele suggereren Noach's vloed.

Dinosaurusfossielen: Leeftijd van de Dinosaurussen
Ooit werd gedacht dat dinosaurusfossielen miljoenen jaren oud zijn. Deze leeftijd werd gebaseerd op de geologische tijdschaal. De geologische kolom dateert fossielen aan de hand van het gesteente waarin zij worden gevonden, en dateert gesteenten aan de hand van de fossielen die zich daarin bevinden. Critici staan er op dat dit een cirkelredenering is. "De intelligente leek is al lang achterdochtig over cirkelredeneringen in het gebruik van gesteente om fossielen te dateren en fossielen om gesteente te dateren." (J.E. O'Rourke, "American Journal of Science," 1976, 276:51). Bovendien neemt de geologische kolom uniformiteit aan, wat als onjuist is bewezen door geologische karakteristieken zoals poly-strata fossielen, misplaatste fossielen, ontbrekende lagen, en misplaatste lagen (zoals lagen in omgekeerde volgorde, of "oude" lagen die boven op "moderne" lagen worden aangetroffen). Meer recentelijk beroepen voorstanders van een "Oude Aarde" zich op Radiometrische Datering om te bewijzen dat dinosaurussen daadwerkelijk zeer oud zijn. Hoewel ze de dinosaurusresten zelf niet kunnen dateren, zijn ze wel in staat om gesteente te dateren dat dichtbij de dinosaurusresten is begraven. Dit wordt door vele wetenschappelijke autoriteiten niet als een geldige methode gezien, omdat radiometrische datering gebaseerd is op controversiŽle aannamen die door vele geleerden als foutief worden beschouwd, zoals door empirisch onderzoek wordt aangetoond. Dinosaurussen worden verondersteld miljoenen jaren oud te zijn. Maar velen stellen nu voor dat zij vrij recent uitstierven en verantwoordelijk zijn voor een myriade aan draken-mythen. Dit is zelfs een populaire theorie geworden door ontdekkingen zoals de Ica stenen, de Glenn Rose sporen, etcetera. Daarnaast zijn in meer dan ťťn geval menselijke resten gevonden die samen met dinosaurusresten zijn begraven. Het zou zo kunnen zijn dat de mens op dinosaurussen heeft gejaagd en dat dit uiteindelijk tot hun uitsterven leidde.

Graaf Nu Dieper!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wetenschappelijke Wereldbeelden

Uitsterven Van Dinosaurussen
Leeftijd van de Aarde
Piltdown Mens
Problemen Met Het Fossielenbestand
Geschiedenis van de Draken
Het Fossielenbestand
Dinosaurus Fossielen
Radiometrische Datering
Archaeopteryx
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
TheÔsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Dinosaurus Fossielen to My Google!
Add Dinosaurus Fossielen to My Yahoo!
XML Feed: Dinosaurus FossielenWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een AtheÔst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.