Geschiedenis van de Draken

Geschiedenis van de Draken

 - Oude Verslagen
U bent hier: Schepping >> Geschiedenis van de Draken 4
(Lees Eerst Geschiedenis van de Draken Deel 1)

Draken Interpretaties
Veel theorieŽn zijn naar voren gebracht die probeerden het haast universele geloof in draken onder de volkeren in de oudheid te verklaren. Sommige zagen draken als een produkt van het menselijke voorstellingsvermogen, dat voortkwam uit de angst voor het onbekende. Er wordt op gewezen dat tot het jaar 1600 na Christus de grenzen van onbekende gebieden op landkaarten werden versierd met draken of draakachtige monsters. Toch is het moeilijk voor te stellen hoe zulke wijd verspreide bevolkingsgroepen zich allemaal bijna hetzelfde ding voorstelden, als die imaginaire entiteit geen basis in de werkelijkheid of in hun ervaring had.

In mijn propedeuse-studie in de literatuur was een veel voorkomende interpretatie van archetypen in de literatuur dat mensen een universele noodzaak hebben om in deze dingen te geloven, dat het menselijk onderbewustzijn op een of ander diep niveau een begrip heeft van dezelfde set van symbolen, dat misschien een resultaat is van het hebben van een gemeenschappelijke (veronderstelde) evolutionaire herkomst. De meest frequente moderne interpretatie van mythen en archetypen is dat deze onderbewust symbolisch zijn. Men kan zich echter afvragen waarom alleen de mensheid zo'n constant, oud dossier heeft over omgang met dinosaurussen, en hoe zo'n herinnering miljoenen jaren van evolutie en veranderingen tot totaal andere diersoorten zou kunnen hebben overleven.

Deze redenen hebben zelfs veel wereldse auteurs bijna, maar niet helemaal, tot de conclusie gebracht dat de vroege mensen ontmoetingen met dinosaurussen hadden en de herinnering aan deze ontmoetingen overleverden in de verhalen over draken. Peter Costello, die de legenden over meer-monsters en vermeende waarnemingen op aanzienlijke diepte onderzocht, schreef, "...als we de vroege verslagen van de Ierse meer-monsters doornemen dan vinden we dat er vaak slechts een oppervlakkige verhulling door de verbeelding bestaat... er zitten duidelijk echte dieren achter enkele van deze verhalen."

The World Book Encyclopedia (Wereldboek Encyclopedie, 1973) merkt het volgende op: "De draken uit de legenden lijken merkwaardig veel op feitelijke wezens die in het verleden geleefd hebben. Ze lijken erg op de grote reptielen die de aarde bevolkten lang voordat de mens verondersteld is op aarde te zijn verschenen."

Het gebruik van de schrijver van de zinsnede "verondersteld te zijn verschenen" toont dat hij het probleem onderkent. De mens werd niet verondersteld te zijn verschenen tot veel later, maar het lijkt er zeker op dat de mens werkelijk dinosaurussen zag, en tekeningen maakte en schreef over wat hij zag. Hij kon hij over iets schrijven dat diep in de aarde lag begraven, en miljoenen jaren eerder was uitgestorven?

Peter Costello presenteert hetzelfde probleem. "De plesiosaurus theorie," zo schrijft hij, "die al vroeg opkwam, heeft nog steeds vele aanhangers... maar nogmaals, de moeilijkheden met betrekking tot de vraag of dit zestig miljoen jaar zou kunnen hebben overleefd zonder opgemerkt te worden... zijn bijzonder groot."

Daniel Cohen, auteur van The Greatest Monsters in the World (De Grootste Monsters in de Wereld), stelt ook dat er een "sensationele mogelijkheid" is dat de drakenlegende voortkwam uit de dinosaurussen, het volgende observerend:

Geen wezens die ooit leefden leken meer op draken dan de dinosaurussen... er is een probleem met deze theorie. Het probleem is tijd. Voor zover wij weten stierven alle dinosaurussen meer dan 70 miljoen jaar geleden uit. Er waren zo lang geleden nog geen mensen op aarde. Wie kon zich die dinosaurussen dan herinneren?

Cohen zegt: "sommige vroege ontdekkers van dinosaurusbotten noemden deze 'drakenbotten'." Maar omdat de problemen gerelateerd aan tijd en evolutionaire ontwikkeling blijkbaar zo groot zijn in de denkwereld van hen die dit model van oorsprong hebben geaccepteerd, beweert Cohen stoutmoedig dat "wetenschappers tegenwoordig de dinosaurussen niet meer identificeren met draken."

De overduidelijke conclusie is dat, als hun toewijding aan de evolutietheorie niet in de weg stond, de identificatie van de dinosaurussen met de draken de logische interpretatie van het bewijs zou zijn.

Maar slechts twee jaar na de publicatie van Greatest Monsters werd door Carl Sagan, een vermaard astronoom en iemand die heeft bijgedragen aan het populair maken van de atheÔstische evolutionaire interpretatie van de wetenschap, The Dragons of Eden (De Draken van Eden) gepubliceerd, dat ondanks de problemen gerelateerd aan tijd en evolutionaire ontwikkeling de vraag stelt, "Kunnen er mens-achtige wezens hebben bestaan die de Tyrannosaurus Rex daadwerkelijk hebben ontmoet?" Sagan stelt: "Hoe dan ook, er waren draken in Eden." Sagan, een uitgesproken evolutionist, gaf zijn boek de subtitel "Speculaties over de Evolutie van de Menselijke Intelligentie." Hij beschouwt Eden natuurlijk niet in de klassieke Christelijke of Bijbelse betekenis. Met "Eden" bedoelt hij een opkomend bewustzijn van de mens over zijn eigen bestaan. En hij zegt niet dat het mensen waren die T-Rex ontmoetten, maar "mensachtige wezens". Maar dit is toch een flinke stap in de gedachtenwereld van hen die aan een evolutionaire tijdschaal zijn gebonden.

Lees Nu Geschiedenis van de Draken Pagina 5!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Related Articles
Wetenschappelijke Wereldbeelden

Uitsterven Van Dinosaurussen
Archaeopteryx
Leeftijd Van De Aarde
Problemen Met Het Fossielenbestand
Leeftijd van de Aarde
Piltdown Mens
Het Fossielenbestand
Geschiedenis van de Draken
Dinosaurus Fossielen
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
TheÔsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Geschiedenis van de Draken to My Google!
Add Geschiedenis van de Draken to My Yahoo!
XML Feed: Geschiedenis van de DrakenWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een AtheÔst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.