Geschiedenis van de Draken

Geschiedenis van de Draken

 - Oude Verslagen
U bent hier: Schepping >> Geschiedenis van de Draken

Geschiedenis van de Draken - Universeel Concept in de Oude Culturen
Een geschiedenis van de draken komt nagenoeg universeel door all culturen in de oudheid heen voor. Waar kwam dit wereldwijd concept vandaan? Hoe konden maatschappijen over de hele wereld deze wezens in zo'n uniformiteit beschrijven, vastleggen, tekenen, etsen, stikken en uithouwen, als zij deze niet tijdens hun eigen leven gezien hadden?

Geschiedenis van de Draken - Dinosaurussen Onthuld
De geschiedenis van de draken kan als volgt samengevat worden: " De draken uit de legenden lijken merkwaardig veel op feitelijke wezens die in het verleden geleefd hebben. Ze lijken erg op de grote reptielen [dinosaurussen], die de aarde bevolkten lang voordat de mens verondersteld is op aarde te zijn verschenen." (Knox Wilson, "Dragon", The World Book Encyclopedia (De Wereldboek Encyclopedie), Vol. 5, 1973, pg. 265.)

In het licht van die uitspraak uit The World Book Encyclopedia realiseren veel mensen zich niet dat de paleontologie (de studie van voorbije geologische tijdperken, primair gebaseerd op de studie van fossielen) een relatief nieuwe wetenschap is. Sterker nog, het concept van dinosaurussen (gigantische hagedissen) werd pas minder dan 180 jaar geleden in zijn huidige vorm ge´ntroduceerd. Daarvoor nam iedereen die een groot bot vond aan dat het afkomstig was van een olifant, draak of reus. Er was geen enkele notie van "wetenschap" aan deze vondsten verbonden.

Het duurde tot 1841 voordat de Engelse wetenschapper Richard Owens suggereerde dat de "nieuw ontdekte" groep dieren "dinosaurussen" moest worden genoemd, wat letterlijk "verschrikkelijke hagedissen" betekent. Gedurende de daaropvolgende decennia waren de eerste artistieke afbeeldingen van dinosaurussen ronduit komisch te noemen wanneer we die vergelijken met wat we tegenwoordig op een wetenschappelijke manier kunnen vaststellen. De vraag is dan hoe aardewerk, doeken, grotschilderingen en geschreven beschrijvingen van "draken" van tussen 2000 en 4000 jaar geleden de dinosaurussen beter afbeelden dan wat de wetenschap in het midden van de 19e eeuw voor elkaar kreeg?

Geschiedenis van de Draken - Een Opsomming van het Bewijs
Waar zijn al deze verslagen over de drakengeschiedenis? Nou, laten we eens beginnen met de Bijbel, het meest wijd verspreide gepubliceerde boek in de geschiedenis. Een zoektocht naar het woord "draak" in de King James versie van de Bijbel levert 34 afzonderlijke zoekresultaten op in 10 verschillende boeken die ongeveer tussen 2000 voor Christus en 90 na Christus zijn geschreven. Het woord "draak" (Hebreeuws: tannin) wordt door het hele Oude Testament heen gebruikt, en kan het meest direct vertaald worden als "zee- of land-monsters". In het Boek Job beschrijft de auteur de grote wezens Behemoth (Job 40) en Leviatan (Job 41). Hoewel de laatste Bijbelvertalingen in plaats hiervan de woorden "olifant", "nijlpaard" of "krokodil" gebruiken, laten het originele Hebreeuws en de context van de beschrijvingen geen ruimte voor deze interpretaties.

Natuurlijk is de drakengeschiedenis zeker niet beperkt tot de Bijbel. Drakenverslagen uit China, Europa, het Midden-Oosten en het oude Latijns-Amerika delen vergelijkbare verslagen over "draken" en andere beesten. Sommige culturen vereren deze wezens. Verslagen van Marco Polo in China vertellen bijvoorbeeld dat het koninklijk huis draken hield voor ceremonies, en verslagen van de Griekse historicus Herodotus en de Joodse historicus Josephus beschrijven vliegende reptielen in het oude Egypte en ArabiŰ. In andere culturen was het een grote eer om deze beesten te doden. Er zijn talrijke verslagen van strijders die dergelijke grote beesten doodden om geloofwaardigheid in een stad op te bouwen. Gilgamesh, Fafnir, Beowulf en andere beroemde legenden, inclusief de mythologie uit de Egyptische, Griekse en Romeinse oudheden, bevatten specifieke beschrijvingen van draken en andere dinosaurus-achtige wezens.

De geschiedenis van de draken is onthuld op talrijke oude kunstobjecten over de hele wereld. Dinosaurus-achtige wezens worden voorgesteld op Babylonische markeringen, Romeinse moza´eken, Aziatisch aardewerk en koninklijke gewaden, Egyptische gewaden voor begrafenissen en overheidszegels, Peruaanse grafkeien en tapijten, Mayaanse beelden, petrogliefen (uitgehouwen rotstekeningen) van Aborigines en Indianen en vele andere ceremoniŰle kunst verspreid over de hele oudheid. Wat betekent al dit bewijs? Lees asjeblieft verder...

Lees Nu Geschiedenis van de Draken Pagina 2!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Related Articles
Wetenschappelijke Wereldbeelden

Leeftijd van de Aarde
Dinosaurus Fossielen
Leeftijd Van De Aarde
Piltdown Mens
Het Fossielenbestand
Geschiedenis van de Draken
Archaeopteryx
Uitsterven Van Dinosaurussen
Problemen Met Het Fossielenbestand
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
The´sme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Geschiedenis van de Draken to My Google!
Add Geschiedenis van de Draken to My Yahoo!
XML Feed: Geschiedenis van de DrakenWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Athe´st   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.