Piltdown Mens

Piltdown Mens

 - Test Alle Data
U bent hier: Schepping >> Piltdown Mens

Piltdown Mens: Wanneer?
Van de Piltdown Mens (Eoanthropus Dawsoni) werd ooit gedacht dat deze een "ontbrekende schakel" was tussen mens en aap. De eerste Piltdown-fragmenten werden in 1912 ontdekt. Daarna werd over een periode van 40 jaar in meer dan 500 wetenschappelijke artikelen over de Piltdown Mens geschreven. In 1953 werd bewezen dat het ging om opzettelijk bedrog.

Piltdown Mens: De Fossiele Resten
De Piltdown Mens bestond uit twee menselijke schedels, de kaak van een orang-oetang, een kies van een olifant, een tand van een nijlpaard, en een hoektand van een chimpansee. Sir Kenneth Oakley stelde vast dat de menselijke schedels ongeveer 620 jaar oud waren. Zij kunnen hebben toebehoord aan de Ona Indianen uit Patagonia, omdat de schedels ongewoon dik waren. Dikke schedels zijn heel normaal onder de Ona Indianen. De orang-oetang kaak was ongeveer 400 jaar oud, misschien uit Sarawak. De kies van de olifant kwam waarschijnlijk uit TunesiŰ. Van de tand van het nijlpaard werd bepaald dat deze uit Malta of misschien uit SiciliŰ kwam. De hoektand was afkomstig van een Pleistocene Chimpansee. De Piltdown resten werden met opzet verspreid in een groeve in Piltdown, Engeland, zodat deze later als bewijs voor evolutie en voor de ontwikkeling van de mens uit aap-achtigen konden worden "ontdekt". De schedels waren met een zuur behandeld. Alle fossiele resten bleken besmeurd te zijn met een ijzersulfaat oplossing. De hoektand was bruin geschilderd en opgelapt met kauwgum. De kiezen waren afgevijld. Het gedeelte van de orang-oetang kaak die de verbinding met de schedel vormt was zorgvuldig afgebroken zodat geen bewijs werd achtergelaten dat aantoonde dat deze kaak niet bij een menselijke schedel hoorde.

Piltdown Mens: De Daders
Er wordt vermoed dat het Piltdown Mens bedrog was opgezet door Charles Dawson, een archeoloog, geoloog en verzamelaar van fossielen van het British Museum. Maar niemand weet zeker wie er bij betrokken waren. Er zijn een aantal andere verdachten, waaronder Sir Arthur Smith Woodward, Opzichter van de afdeling Natural History van het British Museum, en Pierre Teilhard de Chardin, een paleontoloog en een Jezu´tisch theoloog.

Piltdown Mens: Een Opzettelijk Bedrog
De Piltdown Mens was overduidelijk een opzettelijk bedrog. Door middel van een kritisch onderzoek werd dit bedrog zeer snel aan het licht gebracht. Maar, de "vondst" werd niet op een behoorlijke manier onderzocht tot veertig jaar nadat de "ontdekking" werd gedaan. Dit kwam vooral door de uitstekende reputatie die de mannen hadden die de "ontdekking" deden. Zeer weinig experts vermoedden ooit dat het hier om een bedrog ging. Het duurde tot 1949, toen de fossielen met de fluor-absorptie techniek werden gedateerd, voordat de authenticiteit van de "ontdekking" in twijfel werd gesteld. Het is waar dat de fluortest niet werd ontwikkeld tot vele jaren na het bedrog. Maar toch, de vijlsporen op de tanden en het feit dat de slijtage "achterwaarts" optrad zouden vanaf het begin meteen duidelijk moeten zijn geweest als deze beter waren bekeken.

Piltdown Mens: Een Algemene Waarschuwing
Het verhaal van de Piltdown Mens dient als een waarschuwing voor ons allen. We moeten altijd alle data zorgvuldig en volledig onderzoeken. We worstelen niet alleen met de obscuriteit van het verleden, maar ook met de verborgen intenties van ambitieuze mensen.

Leer Nu Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wetenschappelijke Wereldbeelden

Evolutionisme
Abiogenesis
Problemen Met Het Fossielenbestand
Bewijs Voor Schepping
Evolutie En Het Fossielenbestand
Darwin Dag
Piltdown Mens
Evolutie van de Mens
Donkere Energie
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
The´sme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Piltdown Mens to My Google!
Add Piltdown Mens to My Yahoo!
XML Feed: Piltdown MensWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Athe´st   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.