Schepping

Schepping

 
U bent hier: Schepping >> Schepping

Schepping - Gevolgen
De positie die we innemen over het onderwerp schepping versus evolutie heeft enorme gevolgen voor onze levens. De wetenschap heeft ons in staat gesteld om vanuit oneindige perspectieven over ons bestaan na te denken --biochemie (DNA), paleontologie (de Geologische Tijdschaal) en astronomie (de Oorsprong van het Universum). Als bewoners van onze planeet denken we na over onze unieke positie in het gigantische aantal sterrenstelsels in dit adembenemende universum. De Big Bang theorie (de Oerknal-theorie) van de evolutionisten stelt dat de Aarde een gloeiend hete massa was die over een tijdsperiode van miljarden jaren geleidelijk afkoelde. Op de een of andere manier ontwikkelde onze thuisplaneet de juiste atmosfeer en omstandigheden om leven mogelijk te kunnen maken voor meer dan 6,5 miljard menselijke bewoners en andere levensvormen en vegetatie. Is de aarde echt op een willekeurige manier op een plaats in de ruimte terecht gekomen, waar een afwijking in de afstand tot de zon van slechts 1% ons al extreme problemen zou geven? Als individuen verlangen we er naar om de zin van ons leven vast te stellen. Maar toch zegt elke theorie die als bewijs voor evolutie wordt aangevoerd dat onze levens een ongeluk zijn en geen doel hebben en dat zij door toeval plotseling uit niet-levende materie zijn voortgekomen.

Schepping - Tijdlijn
Wanneer een telescoop ons de magnifieke uitgestrektheid van de ruimte toont, of wanneer een echo de ongelooflijke complexiteit van een ongeboren kind laat zien, dan zijn we met ontzag vervuld. Genesis 1:1-2 beschrijft het doelgerichte ontwerp van God, de Schepper, op een heel poŽtische manier. “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was woest en leeg; duisternis lag over de diepte, en de geest van God zweefde over de wateren.” God schiep door middel van Zijn Woord (Zijn gebod) en rangschikte de elementen van het universum, die zo een geordende en bewoonbare wereld voortbrachten.

  • Dag en Nacht – “God zag dat het licht goed was, en hij scheidde het licht van de duisternis” (Genesis 1:4).
  • De Hemel en Beneden – “God maakte het gewelf en scheidde het water onder het gewelf van het water erboven. Hij noemde het gewelf hemel. . .” (Genesis 1:7-8).
  • Land, ZeeŽn en Vegetatie – “Het droge noemde hij aarde, het samengestroomde water noemde hij zee. . . God zei: ‘Overal op aarde moet jong groen ontkiemen: zaadvormende planten en allerlei bomen die vruchten dragen met zaad erin.’ En zo gebeurde het” (Genesis 1:10-11).
  • Zon, Maan en Sterren – “God maakte de twee grote lichten, het grootste om over de dag te heersen, het kleinere om over de nacht te heersen, en ook de sterren” (Genesis 1:16).
  • Zeedieren en Vogels – “God zei: ‘Het water moet wemelen van levende wezens, en boven de aarde, langs het hemelgewelf, moeten vogels vliegen’” (Genesis 1:20).
  • Landdieren en de Mens – “God zei: ‘De aarde moet allerlei levende wezens voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren’. . . God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt’” (Genesis 1:24-26).

Schepping - Het "Hoe"
Evolutionisten, en andere mensen die sceptisch tegenover het idee van een bijzondere schepping staan, vragen: “Bestaat God?” Terwijl de wetenschap het "hoe" van ons bestaan probeert te ontrafelen, denkt de mens nog steeds na over het "waarom" van zijn ontwerp. De wetenschap gaat te werk binnen beperkingen die zij aan zichzelf stelt: 1) De wetenschap kan geen absolute, definitieve antwoorden bieden, en 2) de wetenschap kan slechts uitspraken doen over dingen die op de een of andere manier waarneembaar en meetbaar zijn in het fysieke universum. “Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. Er is niets waardoor zij te verontschuldigen zijn” (Romeinen 1:20).

De schepping vereist dat de mens een nederige houding aanneemt, omdat hij de grootsheid erkent van de Ene God die er voor koos om ons naar Zijn gelijkenis te scheppen en ons vervolgens boven de rest van Zijn schepping te verheffen. “Zie ik de hemel, het werk van uw vingers, de maan en de sterren door u daar bevestigd, wat is dan de sterveling dat u aan hem denkt, het mensenkind dat u naar hem omziet? U hebt hem bijna een god gemaakt, hem gekroond met glans en glorie, hem toevertrouwd het werk van uw handen en alles aan zijn voeten gelegd:” (Psalm 8:4-7).

Leer Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wetenschappelijke Wereldbeelden

Bestaat God
Intelligent Design
De Oorsprong van het Leven
Schepping
Oorsprong van het Universum
De Oerknal Theorie
Oorsprong van het Leven
Creationisme en Wetenschap
Kosmische Fijnafstemming
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
TheÔsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Schepping to My Google!
Add Schepping to My Yahoo!
XML Feed: ScheppingWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een AtheÔst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.