Verschijningen der Natuur

Verschijningen der Natuur

 
U bent hier: Schepping >> Verschijningen der Natuur

Verschijningen der Natuur – Complexe Details
In de natuur kunnen ontelbare miraculeuze verschijningen worden aangetroffen. Waar we ook kijken, op welke plaats in de wereld dan ook, kunnen we het wonder zien van de helder gekleurde bloemen, het exotische plantenleven, de fladderende vlinders en vogels en het sierlijke oceaanleven - groot en klein. Velden met voedselbronnen zoals de korenvelden van Kansas en de rijstvelden van China kunnen net zo mooi zijn als de Middellandse Zee of de fjorden van Noorwegen. De schepping biedt ons verschijningen van schoonheid, ontzag en voeding, van pittoreske bergen en door de wind gevormde duinen tot het glinsterende zonlicht dat op een kristalhelder meer weerkaatst.

Hoe is dat alles mogelijk? “In het begin schiep God de hemel en de aarde” (Genesis 1:1). God schiep alle dingen. In deze eenvoudige uitspraak begint ons begrip van één van de meest uitdagende zaken die door de mens worden overpeinsd. En toch wordt ons in het bijbelse scheppingsverslag een volledige verklaring gegeven voor het hoe en waarom van het ontstaan van al deze dingen. Door slechts te spreken bracht God alle dingen tot ontstaan. Zijn geschreven woord toont ons dat God het vermogen heeft om in alle dingen de kleinste details vorm te geven.

Verschijningen der Natuur – Bloemen en Vegetatie
Genesis 1:11 zegt: “Overal op aarde moet jong groen ontkiemen: zaadvormende planten en allerlei bomen die vruchten dragen met zaad erin.”

Talrijke bloemen, specerijen, kruiden en vruchten worden in de Bijbel genoemd. Enkele van deze zijn de amandelbloesems, de lisdodde, kappertjes, de krokus, rozen, lelies en kruizemunt. De bloemen in het land Israël zijn enkele van de mooiste en meest geurrijke bloemen in de hele wereld. In het Hooglied van Salomo staat bijvoorbeeld: "Zijn wangen zijn als balsemtuinen, die overheerlijk geuren. Zijn lippen zijn als lelies, die druipen van vloeiende mirre” (5:13-14).

Mirre had een aromatische hars die als een bestanddeel in zalfolie werd gebruikt (Exodus 30:23). In Esther 2:12 werd het als een parfum gebruikt en in Psalm 45:8 als een deodorant voor kleding. Het was ook een van de geschenken die bij Zijn geboorte naar Jezus werden gebracht en het werd volgens Johannes 9:30 gebruikt om te balsemen. De lisdodde is een soort gras dat aan rivieroevers groeit en dat gebruikt werd om mandjes te vlechten, zoals het mandje dat voor baby Mozes werd gebruikt (Exodus 2:3). De Bijbel spreekt over een grote verscheidenheid aan lelies, van de 'lelie in het dal' tot velden met irissen en lotusbloemen. Deze waren zeer gewild in de regio en werden gebruikt om Salomo's tempel te versieren (1 Koningen 7:19, 22, 26).

Verschijningen der Natuur – Vlinders en Vogels
Genesis 1:20 zegt: “Het water moet wemelen van levende wezens, en boven de aarde, langs het hemelgewelf, moeten vogels vliegen” (Dit omvat alles wat vliegt, inclusief insecten) “...En ook de vogels moeten talrijk worden, overal op aarde.”

De Bijbel verwijst meer dan 300 keer naar verscheidene vogels. Enkele van de vogels die bij naam worden genoemd zijn de haan, de adelaar, de struisvogel, de gier, de kwartel, de mus en natuurlijk de duif. Alle vier evangelies gebruiken de onschuld, de zachtmoedigheid en de trouwhartigheid van de duif om de Heilige Geest van God te beschrijven. Exodus 19 en Deuteronomium 32 beschrijven de adelaar als beschermend, zorgzaam en sterk. Deze karakteristieken worden soms gebruikt om God's zorg voor ons uit te drukken.

Aan de andere kant wordt in Job 39:13-18 beschreven dat de struisvogel niet kan vliegen en hoe deze onaantrekkelijk, achteloos en onverschillig ten opzichte van het eigen kroost is. Maar tegelijkertijd is de struisvogel onbevreesd en de snelste van alle vogels -- zelfs sneller dan een paard, en zeer sterk.

Verschijningen der Natuur – Het Oceaanleven
Genesis 1:20-22 zegt: “God zei: ‘Het water moet wemelen van levende wezens... En hij schiep de grote zeemonsters en alle soorten levende wezens waarvan het water wemelt en krioelt...Wees vruchtbaar en word talrijk en vul het water van de zee.’”

Eén van de beste beschrijvingen van een van de vele wezens die in het water leven is wellicht die van de Leviatan. Jesaja 27:1 zegt dat deze een "langwemelende slang... de kromme slomme slang" is, "den draak, die in de zee is" (Statenvertaling). Psalm 74:14 zegt dat de Leviatan meerdere koppen heeft en in Job 3 wordt het een "zeemonster" genoemd. In Job 41 wordt het vreselijke temperament van de Leviatan beschreven.

In de hierop volgende verzen van het boek Genesis zien we hoe God doorging met het maken van wilde dieren en vee. Daarna maakte Hij de mens, mannelijk en vrouwelijk naar Zijn evenbeeld (verzen 26-27). De mens was geschapen om het karakter van God zelf te hebben. Het verhaal dat we in Genesis vinden toont ons net zo veel over God Zelf als over de dingen die Hij schiep. God hoefde dit universum helemaal niet te scheppen, maar uit liefde voor de wereld en de mensen die Hij had geschapen besloot Hij dit te maken en te vullen.

  • Hij is een wonderbaarlijke God
  • een God die alles onder controle heeft
  • een God met onmetelijke vermogens
  • een God met oneindige liefde
Genesis 1:28 zegt: “Hij zegende hen en zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag: heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen.’”

Verschijningen der Natuur – Voedsel
Genesis 1:29: “Hierbij geef ik jullie alle zaaddragende planten en alle vruchtbomen op de aarde; dat zal jullie voedsel zijn.” (Meer informatie over bepaalde voedselvoorzieningen kan worden gevonden in Leviticus 11, Matteüs 15:10, Romeinen 14:14).

In Deuteronomium 8:8-9 wordt ons verteld: Het is “een land van tarwe en gerst, van wijnstokken, vijgenbomen en granaatappelbomen, een land van olijven en honing, een land waar u niet slechts schamel brood zult eten, maar waar het u aan niets zal ontbreken...”

Granaatappels speelden in de Bijbel een dubbelrol. Zij brachten prachtige oranje-rode bloesems voort. Zij worden regelmatig in gesneden kunstwerken gebruikt, maar nog belangrijker is dat God de granaatappel ontwierp om gebruikt te worden als een kostbare versiering in het gewaad van de Hogepriester (Exodus 28:34). De rijpe vrucht van de granaatappel is een helderrode vrucht die zachte zoete zaadjes bevat die op vele manieren kunnen worden gegeten. Granaatappels worden gebruikt in de viering van het Joodse Chanoekah feest, maar kunnen ook gebruikt worden om leer te bewerken of voor medicinale doeleinden.

God zei van alles dat Hij gemaakt was dat het goed was en dat al deze levensvormen "naar hun eigen soort" vruchtbaar en talrijk moesten worden. God is zeer tevreden met alle verschijningen die Hij in de natuur heeft geschapen. Net zoals een artiest zijn meest gekoesterde meesterwerk kan bewonderen, zo behaagt het God ook om Zijn prachtige, wonderbaarlijke verschijningen der natuur door het hele universum te scheppen en te verspreiden.

Leer Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wetenschappelijke Wereldbeelden

Kosmische Fijnafstemming
Creationisme en de Zondeval
God de Schepper
De Dubbele Schroef van het DNA
RNA Wereld
De Oerknal Theorie
Schepping
Creationisme en Fossielen
Bewijs Voor Intelligent Design
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
Theïsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Verschijningen der Natuur to My Google!
Add Verschijningen der Natuur to My Yahoo!
XML Feed: Verschijningen der NatuurWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Atheïst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.