Bewijs Voor Evolutie

Bewijs Voor Evolutie

 - Controversiële Data
U bent hier: Schepping >> Bewijs Voor Evolutie

Bewijs Voor Evolutie - De Ikonen van Evolutie
Het volgende "bewijs voor evolutie" kan in elk biologie-tekstboek in elke openbare school in de Verenigde Staten gevonden worden. Voor elk van deze vermeende bewijzen voor evolutie wordt in het kort een uitleg (uit) gegeven, alsmede de standaard kritiek (krit).

Bewijs voor Evolutie - Homologie:
(uit) Veel dieren hebben gelijksoortige botstructuren, die de oppervlakkige schijn van een onderlinge relatie geven. (krit) Dit werd als bewijs voor gemeenschappelijke afstamming gezien totdat significante vooruitgang werd geboekt in de biochemie. Simpel gezegd: "Gelijksoortigheid impliceert geen genetische relatie" (Dr. Walt Brown, "In the Beginning", oftewel "In Het Begin", 2001, p. 290.)

Bewijs voor Evolutie - Embryologie:
(uit) Embryo's van verschillende gewervelde dieren lijken op elkaar in een vroeg stadium, wat de oppervlakkige schijn van een onderlinge relatie geeft. (krit) Embryo's van verschillende gewervelde dieren lijken NIET op elkaar in een vroeg stadium. "Dit idee werd naar voren gebracht door Ernst Haeckel, een Duits bioloog die er zo van overtuigd was dat hij het raadsel van de ontwikkeling van het leven had ontdekt, dat hij zijn tekeningen van embryo-fasen fabriceerde en vervalste om zijn gelijk te bewijzen." (William R. Fix, "The Bone Peddlers: Selling Evolution," oftewel: "De Bottenventers: Het Verkopen van Evolutie", 1984, p. 285.) Haeckel werd in 1874 door Professor Wilhelm His als een fraudeur ontmaskerd. Desondanks worden Haeckel's frauduleuze tekeningen (of gelijkwaardige voorstellingen) tot op de dag van vandaag in middelbare school- en universiteitsboeken opgenomen als bewijs voor evolutie.

Bewijs voor Evolutie - Waargenomen Natuurlijke Selectie
("Survival of the fittest"): (uit) Darwin's voorgestelde mechanisme voor evolutionaire veranderingen wordt in de natuur geobserveerd. (krit) Natuurlijke selectie treedt op als een conservatief mechanisme, niet als een scheppend mechanisme. Het verklaart de overleving van een soort, niet de opkomst van een soort. Hier is een illustratie: Je werkt in een autofabriek. Je taak is kwaliteitscontrole - zorg er voor dat de auto's werken zoals ze horen te werken. Je trapt tegen de banden en slaat de deuren dicht, rijdt rond in de auto's, etcetera. Je identificeert en verwijdert defecten (een arbitraire selectie met hetzelfde uiteindelijke resultaat als natuurlijke selectie). Hoe lang zou het duren voordat zo'n selectieproces één van deze auto's na verloop van tijd op een natuurlijke manier in een vliegtuig verandert? Dat gebeurt gewoonweg niet. "Natuurlijke selectie mag dan wel een stabiliserend effect hebben, maar het bevordert specificatie [de opkomst van een nieuw soort] niet. Het is geen scheppende kracht zoals veel mensen hebben gesuggereerd." (Daniel Brooks "A downward Slope to Greater Diversity," oftewel: "Een Neerwaartse Helling naar een Grotere Diversiteit", Science, Vol. 217, 24 September 1982, p. 1240.)

Daarnaast is "overleving van de sterkste", hoewel het in de natuur is waargenomen, geen absoluut fenomeen. We observeren in de natuur ook "overleving van de zwakste" en "overleving van de meest gelukkige". Elke zuigeling is de zwakste van elke soort en toch is het overduidelijk dat enkele van hen overleven want anders zou er helemaal geen soort zijn. Op eenzelfde manier, wanneer een walvis door een school vissen zwemt en daarvan 80% doorslikt, dan is de overlevende 20% niet het sterkst - maar het meest fortuinlijk. Op de één of andere manier is "survival of the fittest" een tautologie geworden. Hoe bepalen we dat zij de sterksten waren? Omdat ze overleefden!

Bewijs voor Evolutie - Het Fossielenbestand:
(uit) Zogenaamde "ontbrekende schakels" tussen wezenlijk verschillende diersoorten die geëxtrapoleerd kunnen worden als tussenvormen tussen soorten. Archeopteryx wordt bijvoorbeeld gezien als een tussenvorm tussen reptielen en vogels. (krit) Er zijn geen tussenvormen waarbij geen vraagtekens kunnen worden gesteld. Archeopteryx werd als een tussenvorm tussen reptielen en vogels gezien vanwege zijn tanden en klauwen aan de vleugels. Het is een feit dat enkele fossiele vogels tanden hadden, anderen hadden deze niet. Sommige reptielen hebben tanden, anderen hebben deze niet. Sommige zoogdieren hebben tanden, anderen hebben deze niet. Wat betreft de klauwen aan de vleugels kunnen we zeggen dat er tegenwoordig ook vogels leven die klauwen aan hun vleugels hebben. En toch zijn zij overduidelijk vogels, en dat wordt door niemand betwist. Bovendien impliceren gelijkenissen geen genetische relatie. "Er is niet één fossiel waarvoor men een waterdicht betoog zou kunnen houden. De reden is dat uitspraken over afstamming en herkomst niet toepasbaar zijn op het fossielenbestand." - Colin Patterson, Senior Paleontoloog aan het British Museum of Natural History en redacteur van een prestigieus wetenschappelijk tijdschrift. Patterson is een bekend expert met een gedegen kennis van het fossielenbestand. (Referentie: Colin Patterson, persoonlijke communicatie. Luther Sunderland, "Darwin's Enigma," 1988, p. 89.)

Lees Nu Bewijs Voor Evolutie Pagina 2!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Bekijk Deze Korte Video!

Wetenschappelijke Wereldbeelden

Evolutie
Van Aap tot Mens
Evolutie Van De Mens
Piltdown Mens
Junk DNA
Symbiose
Evolutie van Seks
Coöptatie
Wetenschappelijke Methode
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
Theïsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Bewijs Voor Evolutie to My Google!
Add Bewijs Voor Evolutie to My Yahoo!
XML Feed: Bewijs Voor EvolutieWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Atheïst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.