Catastrofisme

Catastrofisme

 - Waargenomen Data
U bent hier: Schepping >> Catastrofisme

Catastrofisme

Catastrofisme -- Catastrofale Activiteit in het Verleden
Catastrofisme is het idee dat veel van de karakteristieken van de aardkorst (strata lagen, erosie, poly-strata fossielen, etcetera) werden gevormd als het resultaat van een catastrofale activiteit in het verleden. Met andere woorden, het oppervlak van de Aarde heeft littekens opgelopen door catastrofale natuurrampen.

Catastrofisme -- Uniformitarianisme
Catastrofisme is het tegengestelde van Uniformitarianisme, het al meer dan 150 jaar lang geaccepteerde geologische doctrine. Uniformitarianisme stelt dat de huidige geologische processen, altijd optredend met dezelfde snelheden als vandaag de dag, en steeds op dezelfde manier, een verklaring kunnen zijn voor alle geologische karakteristieken van de Aarde. Omdat alle tegenwoordige processen als verklaring worden gezien voor alle gebeurtenissen in het verleden, is de slogan van het Uniformitarianisme "het heden is de sleutel tot het verleden". Uniformitarianisme negeert de mogelijkheid van catastrofale activiteit op het aardoppervlak in het verleden. James Hutton was de eerste die het doctrine van uniformiteit voorstelde in zijn boek Theory of the Earth (Theorie van de Aarde, 1785). Sir Charles Lyell ondersteunde het Uniformitarianisme in zijn werk Principles of Geology (Principes van de Geologie, 1830). Uniformitarianisme is fundamenteel voor Lyell's geologische kolom. Uniformitarianisme en de geologische kolom, die beide uniformiteit aannemen, zijn in recente jaren omstreden geworden door geologische karakteristieken zoals poly-strata fossielen, fossielen die op de verkeerde plaats worden aangetroffen, ontbrekende lagen en lagen op de verkeerde plek (inclusief lagen in de omgekeerde volgorde of "oude" lagen die bovenop "moderne" lagen worden gevonden). Bovendien hebben waargenomen catastrofale gebeurtenissen, zoals de uitbarsting van Mount St. Helens in 1980, geloofwaardigheid toegekend aan het Catastrofisme. Voor de introductie van het Uniformitarianisme was Catastrofisme het algemeen geaccepteerde geologische doctrine. En nu is Catastrofisme weer een geaccepteerde, nauwkeurige interpretatie aan het worden van de geologische geschiedenis van de Aarde.

Catastrofisme -- Empirisch Bewijs
Catastrofisme wordt ondersteund door feitelijke, vastgelegde geschiedenis. Bijna 300 vloedlegenden uit de oudheid hebben de tand des tijds overleefd. Legenden over een wereldwijde vloed, bekend als de "Zondvloed van Noach", worden in Europa, Afrika, AustraliŰ, en Noord- en Zuid-Amerika aangetroffen. Bovendien lijken de sedimentaire lagen van de Aarde met het fossielenbestand een maritiem cataclysme in het verleden te suggereren. Sedimentair gesteente (zandsteen, slib, klei, kalksteen, etcetera) is primair het gevolg van bewegend water, laag voor laag afgezet door hydraulische sortering. Dieren waarvan de fossiele resten zijn gevonden in deze lagen moeten door dit stromende water zijn overvallen en lijken zo te zijn begraven en gepreserveerd. De overblijfselen zouden net als het gesteente afhankelijk van hun dichtheid of hun specifieke massa gesorteerd worden. Anders zouden de karkassen niet wegrotten of zouden ze worden opgegeten door aasdieren. Ongeveer 95% van alle fossiele resten in de aarde die tot nu toe ontdekt zijn zijn ongewervelde zeedieren. van de rest zijn ongeveer 4.74% plantenfossielen, 0.25% zijn ongewervelde land-dieren (inclusief insecten), en 0.0125% zijn gewervelde dieren (waarvan de meerderheid vis). Ongeveer 95% van alle gewervelde land-dieren die tot nu toe gevonden en beschreven zijn bestaat uit minder dan ÚÚn bot. De overweldigende meerderheid van de plantenfossielen lijkt een ogenblikkelijke teraardebestelling te bewijzen. De bladeren zijn in fijn sediment geperst alsof ze tussen de pagina's van een boek zijn geplaatst en tonen geen tekenen van verval of verrotting.

Catastrofisme -- De Zondvloed van Noach
Catastrofisme wordt ondersteund door bewijs uit de verzamelde data. Catastrofisme ondersteunt de Zondvloed van Noach. Dramatisch bewijs hiervoor wordt overal gevonden behalve in de pers. Wie weet bijvoorbeeld dat fossiele resten van oesters (in gesloten toestand) op de top van Mount Everest zijn gevonden? Wie is zich bewust van de walvisfossielen en versteende bomen die rechtop door meerdere sedimentaire lagen lopen, lagen die zogenaamd door miljoenen jaren gescheiden worden? Het is een opmerkelijk tijdperk om de feiten opnieuw te onderzoeken en je eigen positie te bepalen.

Exploreer Nu Verder!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wetenschappelijke Wereldbeelden

Hoe Oud Is De Aarde
Radiometrische Datering
Catastrofisme
Dinosaurus Fossielen
Leeftijd van de Aarde
Geschiedenis van de Draken
Leeftijd Van De Aarde
De Zondvloed
Leeftijd Van Aarde
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
The´sme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Catastrofisme to My Google!
Add Catastrofisme to My Yahoo!
XML Feed: CatastrofismeWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Athe´st   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.