Geschiedenis van de Draken

Geschiedenis van de Draken

 - Oude Verslagen
U bent hier: Schepping >> Geschiedenis van de Draken 2
(Lees Eerst Geschiedenis van de Draken Deel 1)

De Voetafdrukken van Draken

Door Lourella Rouster; met toestemming herdrukt uit Revolution Against Evolution (Revolutie Tegen Evolutie, www.rae.org). Oorspronkelijk gepubliceerd in 1978 door Creation Social Sciences & Humanities Quarterly (niet langer gepubliceerd); Gereviseerd in 1997.

Bijna al onze vroege voorouders geloofden dat de wereld, vooral in onbekende gebieden, werd bewoond door draken. Hoe kwamen zij aan zo'n idee? Kwam dit voort uit een universeel menselijk voorstellingsvermogen? Een erfelijke behoefte of instinct? Een erfelijke onbewuste herinnering aan dinosaurussen? Al deze suggesties zijn gedaan, en door hele groepen mensen serieus overwogen. Ik geloof dat draken een reflectie zijn, soms opgesierd door de overlevering maar voor het grootste gedeelte historisch, van feitelijke fysieke ontmoetingen tussen mensen en dinosaurussen.

Francis Schaeffer, filosoof-theoloog, schreef, "Ik ben er helemaal niet van overtuigd dat het bewezen is dat de dinosaurussen uitstierven voordat de mens zijn intrede maakte. Ik geloof dat er veel bewijs is, zowel uit de oudheid als uit de moderne tijd, dat aangeeft dat dinosaurussen en mensen tegelijkertijd op de aarde bestonden en dat mensen, hoewel zij waarschijnlijk voor het grootste gedeelte in andere gebieden leefden dan de dinosaurussen, de soms reusachtige en angstaanjagende wezens geregeld ontmoetten. De herinneringen aan deze ontmoetingen waren zo levendig en diepgeworteld dat zij in een groot aantal culturen werden overgeleverd als legenden, op rotswanden werden geschilderd, in aardewerk werden weergegeven en in de literatuur werden beschreven.

Etymologie van "draak"
Het woord "draak", volgens het Oxford English Dictionary (Oxford Engels Woordenboek, 1966), is afgeleid uit het oude Frans, wat op haar beurt was afgeleid van het Latijnse dracon (serpent), wat op haar beurt was afgeleid van het Griekse Spakov (serpent), van het Griekse aoristische werkwoord Spakelv (duidelijk zien). Het is gerelateerd aan vele andere oude woorden die gerelateerd zijn aan het zicht, zoals het Sanskriet woord darc (zien), het Avestische darstis (zicht), het Oud-Ierse derc (oog), het Oud-Engelse torht, het Oud-Saksische torht en het Oud-Duitse zoraht, die allemaal duidelijk, of helder, betekenen. De oorsprong van het woord gaat dus terug tot de vroegste Indo-Europese talen. Dit kan een indicatie zijn dat het mogelijk is dat de meest recente voorouder van het woord onderdeel was van de oorspronkelijke hypothetische Indo-Europese taal, die onderdeel kan zijn geweest van het vocabulair van Japeth's afstammelingen, kort na de Zondvloed en de verspreiding vanuit Babel.

Het Oxford English Dictionary wijst er op dat Spakelv afgeleid is van het Griekse stamwoord Spak, wat "sterk" betekent. De connectie met draken mag duidelijk zijn. Volgens dit woordenboek werd het woord voor het eerst in het Engels gebruikt rond 1220 na Christus. Het werd in Engelse versies van de Bijbel gebruikt vanaf 1340 na Christus.

Alomtegenwoordige Draken
Een modern boek, The Greatest Monsters in the World (De Grootste Monsters in de Wereld, 1975), bevat een hoofdstuk genaamd "Draken Zijn Overal". Deze titel is nauwkeurig omdat het geloof in draken in de oudheid bijna universeel lijkt te zijn, voor zo ver we kunnen vaststellen uit prehistorische kunst, legende, en de meeste oude geschriften in de wereld.

Draken in de Oudheidkundige Kunst
In de kunst worden draken als een motief gebruikt op aardewerk in de oudheid. Het motief komt als decoraties op schalen in China voor, tot zelfs 202 na Christus.

In Anne Ross's boek, Pagan Celtic Britain (Heidens Keltisch BritanniŰ), wordt een foto van een motief op een kruik getoond uit de oude Urnenveldencultuur, die in Europa bloeide voor 500 voor Christus. De Bali beelden een draak af in hun dierenmasker van Barong, een goede geest die centraal staat in hun rituele dramatische presentaties.

Maar misschien wordt het vroegste bewijs wel gevonden in de prehistorische grot in La Baume, Latrone, Frankrijk. Deze werd in 1940 door Siegfried Giedion ontdekt en de grot wordt door sommige wetenschappers gedateerd uit 20000 jaar geleden (ik accepteer zulke oude data overigens niet). Peter Costello schrijft, "een slang met een lengte van meer dan drie meter domineert de hele scŔne". Deze afbeelding van een draakachtig wezen "verscheen aan het prille begin van de kunst", zo wordt door Costello opgemerkt, ongeacht over welke datum we het dan hebben.

In Lydney Park op de oevers van Severn in Gloucestershire, Engeland, is een moza´ekvloer van Romeins-Keltische oorsprong opgegraven. Het lijkt een tempel te zijn die geassociŰerd is met de riviercult van Nodens, "de wolkenmaker". Prominent in het moza´ek zijn monsters die zeer wel beschouwd kunnen worden als draken.

Lees Nu Geschiedenis van de Draken Pagina 3!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Related Articles
Wetenschappelijke Wereldbeelden

Radiometrische Datering
Geschiedenis van de Draken
Dinosaurus Fossielen
Piltdown Mens
Problemen Met Het Fossielenbestand
Leeftijd Van De Aarde
Archaeopteryx
Leeftijd van de Aarde
Uitsterven Van Dinosaurussen
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
The´sme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Geschiedenis van de Draken to My Google!
Add Geschiedenis van de Draken to My Yahoo!
XML Feed: Geschiedenis van de DrakenWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Athe´st   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.