Het Boek Genesis

Het Boek Genesis

 - Het Begin
U bent hier: Schepping >> Het Boek Genesis 2
(Lees Eerst Het Boek Genesis Deel 1)

Het Boek Genesis - Een Schepper God is Noodzakelijk
Ongeveer 100 jaar na Darwin werd de geschiedenis, zoals deze in het Boek Genesis werd gepresenteerd, opnieuw gerechtvaardigd door wetenschappelijke observaties. Door vooruitgangen in de Biochemie, Microbiologie en Genetica werd getoond dat het door Darwin voorgestelde evolutionaire mechanisme ontoereikend is. Het is aangetoond dat Natuurlijke Selectie een conservatief proces is, niet een scheppend proces. De Evolutietheorie bevindt zich dus in een toestand zonder haalbaar mechanisme. Daarnaast is de noodzaak van een Schepper God eveneens gerechtvaardigd door de Informatie- en Taal-conventie inherent aan de DNA molecule, samen met de onoverkomelijke horde van Onreduceerbare Complexiteit.

Het Boek Genesis - Het Verslag van de Schepping
Het Boek Genesis beslaat de zes dagen van Schepping, in het algemeen de "ScheppingsWeek" genoemd:

  Dag 1 - Ruimte/Tijd, Aarde (een waterige massa), en een tijdelijke lichtbron.
  Dag 2 - De atmosfeer van de Aarde.
  Dag 3 - Droog land en planten.
  Dag 4 - De zon, de maan, en sterren (voor licht, tekenen, dagen en jaren).
  Dag 5 - Maritiem leven en vliegende schepsels.
  Dag 6 - Land-dieren en de mensheid.

Mensen vragen zich vaak af hoe het mogelijk was dat er een dag/nacht cyclus was voor Dag 1 tot en met Dag 3, als het tot de vierde dag duurde voordat God de zon creŽerde als permanente lichtbron voor de Aarde. Alles dat voor de Aarde nodig is om een dag/nacht cyclus te hebben is een rotatie van de Aarde om haar eigen as en een lichtbron die vanuit ťťn richting licht geeft. Het Genesis verslag vertelt ons dat God zowel de Aarde als Licht schiep op Dag 1. Dus we kunnen logisch concluderen dat de Aarde op deze eerste dag al in de ruimte roteerde, relatief tot deze lichtbron. Op Dag 4 schiep God de zon als de permanente lichtbron voor de Aarde. Vanaf dat moment was de tijdelijke lichtbron, wat dat dan ook was, niet langer nodig.

Het Boek Genesis is de fundering van de universele instelling van de zevendaagse week. De 24-urige dag/nacht cyclus wordt bepaald door de rotatie van de Aarde om haar eigen as. De 30-daagse maancyclus wordt bepaald door de baan van de maan rondom de Aarde. Het 365-daagse jaar wordt bepaald door de baan van de Aarde rondom de zon. Het is interessant dat de 7-daagse wekelijkse cyclus universeel is, en toch bestaat hiervoor geen basis buiten het Boek Genesis.

Het Boek Genesis - De Zondeval van de Mensheid en de Vloek
Het Boek Genesis legt de "Zondeval van de Mens" vast. In het begin schiep God een perfecte Schepping. Alles was "erg goed". Een noodzakelijke component van perfectie is liefde. Een noodzakelijke component voor liefde is vrije wil. Ware liefde kan per definitie niet bestaan zonder vrije wil. Tenzij je de mogelijkheid hebt om voor het kwaad te kiezen, bestaat er geen echte mogelijkheid om voor liefde te kiezen. Daarom schiep God ons met de mogelijkheid om te zondigen, maar hij schiep niet de zonden zelf. Adam, de eerste man, zette dat potentieel om in werkelijkheid en bracht de zonde in de wereld door zichzelf boven God te verkiezen - een zelfzuchtige daad. In het Engels stamt het woord "sin" ("zonde") uit een oude boogschutters-term die eenvoudigweg betekent "het doel missen" (in tegenstelling hiermee betekent "bulls eye" het doel raken). Dus eenvoudig gezegd, wanneer we zondigen, missen we het doel vanuit God's perspectief. God maakte ons om voor Hem te kiezen, om Hem te leren kennen, om van Hem te houden. In het algemeen geven we meer om onszelf dan om God. We verzinnen onze eigen goden in plaats van het accepteren van de enige echte God. We willen hem niet kennen. We kiezen er niet voor om van hem te houden.

Lees Nu Het Boek Genesis Pagina 3!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Discipelschap

Tien Geboden
De Dood en de Hemel
Gap Theorie
Bestaat de Hel
De Christelijke Doctrine
Is Homosexualiteit een Zonde
Jozef in de Bijbel
DrieŽenheid
Voorbestemming
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Add Het Boek Genesis to My Google!
Add Het Boek Genesis to My Yahoo!
XML Feed: Het Boek GenesisWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een AtheÔst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.