Het Boek Genesis

Het Boek Genesis

 - Het Begin
U bent hier: Schepping >> Het Boek Genesis 3
(Lees Eerst Het Boek Genesis Deel 1)

Het Boek Genesis - De Oorspronkelijke Zonde
Het Boek Genesis introduceert de realiteit van de "Oorspronkelijke Zonde". Veel mensen hebben een probleem met dit concept -- het idee dat Adam zonde introduceerde in de hele wereld. Maar het idee is eigenlijk niet anders dan het idee van een erfelijke ziekte. Veel familielijnen worden geplaagd door een erfelijke aanleg om bepaalde soorten kanker of andere soorten fysieke en mentale ziekten te ontwikkelen. Op eenzelfde manier liep je over, over, over, over...overgrootvader Adam de zonde op en nu heb jij het ook! Elke man, elke vrouw en elk kind is een afstammeling van Adam en dus lijden we allemaal onder deze spirituele aandoening: we zijn allemaal zondaars. De Bijbel beschuldigt ons van het volgende: "Het genot zullen ze meer liefhebben dan God" (2 TimoteŁs 3:4). Als je er niet zeker van bent of je een zondaar bent, hier is een checklist:

God heeft tien morele wetten waarvan Hij verwacht dat iedereen ze naleeft:

 • Zet God altijd op de eerste plaats (heb God lief).
 • Maak voor jezelf geen afgoden (geld, macht, sex, roem, etcetera).
 • Gebruik God's naam nooit als een vloekwoord.
 • Wijd elke week ťťn dag aan God.
 • Eer je vader en je moeder.
 • Pleeg geen moord (de Bijbel zegt dat zelfs iemand haten beschouwd wordt als moord).
 • Pleeg geen overspel (de Bijbel zegt dat zelfs lustgevoelens in je hart een vorm van overspel is).
 • Steel niets, ongeacht de waarde er van.
 • Vertel geen leugens, ongeacht hoe onbeduidend.
 • Ben niet jaloers op het bezit van iemand anders.
 • (De Tien Geboden zijn geparafraseerd uit 20:2-17 en Deuteronomium 5:6-21)

  Het Boek Genesis - De Zondvloed
  Het Boek Genesis verhaalt over de wereldwijde vloed. Slechts enkele honderden jaren na de Zondeval van de Mens, werd de mensheid moreel corrupt. Deze ongebreidelde verdorvenheid wekte God's rechtvaardige verontwaardiging op. "De HEER zag dat alle mensen op aarde slecht waren: alles wat ze uitdachten was steeds even slecht. Hij kreeg er spijt van dat hij mensen had gemaakt en voelde zich diep gekwetst. 'Ik zal de mensen die ik geschapen heb van de aarde wegvagen', dacht hij, 'en met de mensen ook het vee, de kruipende dieren en de vogels, want ik heb er spijt van dat ik ze heb gemaakt.' Alleen Noach vond bij de HEER genade."(Genesis 6:5-8). God waarschuwde de wereld middels Zijn profeten dat Hij de wereld zou beoordelen met de Zondvloed. Enoch, een profeet van God, verkondigde een waarschuwing om de wereld voor het komende vonnis te waarschuwen, hij noemde zijn zoon zelfs profetisch "Metuselach", wat "zijn dood zal brengen" betekent. Desondanks wilde de wereld geen berouw tonen.

  Naast het Boek Genesis hebben bijna driehonderd Vloedlegendes uit de oudheid de obscuriteit der tijd overleefd -- legenden over een wereldwijde vloed werden gevonden in Europa, AziŽ, Afrika, AustraliŽ en de Amerika's. Twee van de oudst bekende verhalen hierover die de tand des tijds hebben doorstaan zijn China's klassieke Hihking en Babylon's epische Gilgamesh. Deze vloedlegenden zijn opmerkelijk consistent wanneer de relatieve isolatie van deze culturen en de verstreken tijdspan sinds de Vloed in ogenschouw worden genomen. Van de ongeveer 300 verslagen uit de oudheid verhaalt 95% over een enkele vloedramp, beweert 95% dat de Zondvloed wereldwijd was, vertelt 88% dat een bevoorkeurde mensenfamilie bespaard werd gebleven van de verdrinkingsdood om het menselijk ras opnieuw op te bouwen, zegt 66% dat de familie van te voren gewaarschuwd was voor het komende cataclysme, geeft 66% de schuld voor de vloed aan de slechtheid van de mensheid, en noemt 70% een boot als het middel waarmee de gekozen familie (en dieren) de Zondvloed overleefden.

  Het Boek Genesis verklaart dat de acht mensen die uit Noach's Ark stapten nadat het vloedwater zich terugtrok het enige restant van het menselijk ras was. Deze acht waren Noach, zijn vrouw, hun drie zonen en de drie vrouwen van hun zonen. Ieder mens is dus een directe afstammeling van dit kleine restant.

  Lees Nu Het Boek Genesis Pagina 4!


  Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
  Volg ons:

  English  
  Social Media
  Praat over ons:

  Volg ons:


  Discipelschap

  Hoe We Engelen Zien
  De Christelijke Doctrine
  Eens Gered, Altijd Gered
  Gebedsgenezing
  Engelen
  Open TheÔsme
  Leven na de Dood
  Het Lam van God
  Gap Theorie
  Bronnen Voor Verder Onderzoek

  Aanbidding
  Gemeenschap
  De Chronologische Bijbel
  Bediening
  Evangelisatie
  Reflections
   
   
  Bestaat God Wetenschappelijk?
  Bestaat God Filosofisch?
  Is De Bijbel Waar?
  Wie Is God?
  Is Jezus God?
  Waarom Christendom?
  Groei met God
  Populaire Kwesties
  Levensproblemen
  Herstel
   
  Zoek
   
  Add Het Boek Genesis to My Google!
  Add Het Boek Genesis to My Yahoo!
  XML Feed: Het Boek Genesis  Wat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
  1-Een AtheÔst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
  Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
  Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.