Hoe Oud Is De Aarde

Hoe Oud Is De Aarde

 - Natuurlijke Chronometers
U bent hier: Schepping >> Hoe Oud Is De Aarde

Hoe Oud Is De Aarde? Traditionele Denkbeelden
Hoe oud is de Aarde? Goede vraag. Tot in de 19e en 20e eeuw werd gedacht dat de Aarde redelijk jong was (duizenden jaren), totdat uniformitarianisme (die een Oude Aarde aanneemt) en evolutionaire denkbeelden (die een Oude Aarde vereisen) in de maatschappij populair werden.

Hoe oud is de Aarde? Recente Overwegingen
Nou, hoe oud is de Aarde? In de 19e eeuw werd voorgesteld dat de Aarde misschien wel 70 miljoen jaar oud was. Maar toen werden bepaalde aanwijzingen ontdekt die aangaven dat evolutie in zo'n korte tijdsperiode niet mogelijk was. Dus werd de leeftijd van de Aarde verder opgedreven. In de 20e eeuw werd de leeftijd van de Aarde verondersteld zo'n 1 miljard jaar te bedragen. Tegenwoordig, met de ontwikkeling van radiometrische datering en de toepassing van die techniek op de meteoriet "Allende", wordt gedacht dat de wereld zo'n 4.6 miljard jaar oud is. Maar dit is geen definitieve conclusie. De aannames die fundamenteel zijn voor radiometrische datering zijn extreem controversieel, en worden door veel toonaangevende geleerden niet voor redelijk gehouden. Bovendien wordt het uniformitarianisme betwist door geologische kenmerken zoals poly-strata fossielen en het gebrek aan erosie tussen strata. Sterker nog, evolutie is een theorie die zich in een crisis bevindt door de ontdekking van het DNA en de complexe taalconventie ervan, alsmede door het ontbreken van fossiele tussenvormen.

Hoe oud is de Aarde? Modern Bewijs
In de 21e eeuw is de vraag "Hoe oud is de Aarde?" steeds moeilijker geworden voor voorstanders van een Oude Aarde. Elk jaar worden meer en meer Natuurlijke Chronometers ge´dentificeerd die wijzen op een Jonge Aarde. Hoewel de meerderheid van de wetenschappers nog steeds uitgaat van een Oude Aarde, wijst 80% van de waarneembare data op een Jonge Aarde. Nu het merendeel van het bewijs wijst op een Jonge Aarde, neemt het aantal groeperingen dat een Jonge Aarde voorstaat sterk toe.

Hoe oud is de Aarde? Natuurlijke Chronometers
"Hoe oud is de Aarde?" Deze vraag heeft wederom geleidt tot een verhit debat. Door ontdekkingen zoals de volgende Natuurlijke Chronometers bevinden we ons in de voorhoede van een Jonge Aarde-revolutie:

  • Onze oceanen bevatten concentraties Aluminium, Antimonium, Barium, Bicarbonaat, Bismut, Calcium, Carbonaten, Chlorine, Goud, IJzer, Kobalt, Koper, Lood, Lithium, Mangaan, Magnesium, Mercurium, Molybeen, Nikkel, Potassium, Rubidium, Silicium, Sodium, Strontium, Sulfaat, Thorium, Tin, Titanium, Tungsten, Uranium, Zilver en Zink. De rivieren vergroten deze concentraties met schijnbaar constante snelheden. Wanneer de hoeveelheden die zich reeds in de oceanen bevinden worden vergeleken met de snelheden waarmee meer van deze stoffen worden afgezet, dan geeft dit aan dat de Aarde, net als haar riviersystemen en oceanen, relatief jong is.

  • Sedimenten worden in onze oceanen met een constante snelheid afgezet. Op de oceaanbodems bevindt zich slechts genoeg sediment voor een paar duizend jaar van afzetting.

  • Het magnetisch veld van de Aarde wordt sinds 1829 nauwkeurig gemeten. Sinds 1829 is het veld met 7% afgenomen. Het neemt exponentieel af met een constante snelheid. Door de curve uit te zetten kunnen we zien dat het magnetisch veld van de Aarde ongeveer 22000 jaar geleden net zo sterk zou zijn geweest als dat van de Zon. Leven zou onmogelijk zijn geweest.

  • Kometen verliezen continu materie. Ze verliezen en verliezen maar, maar er komt nooit materie bij. "Korte Periode-kometen" (zoals Haley's komeet), die voorspelbare banen hebben, zouden binnen 10,000 jaar moeten uiteenvallen tot er niets meer van over is. Waarom bestaan er nog steeds Korte Periode-kometen?

  • Jupiter verliest zijn hitte twee keer zo snel als er hitte van de Zon bijgewonnen wordt (deze planeet staat vijf keer zo ver van de zon als de Aarde). Toch is Jupiter nog steeds heet. Als Jupiter miljarden jaren oud was, zou deze planeet dan ondertussen niet afgekoeld moeten zijn?

  • Ganimedes, ÚÚn van Jupiter's manen, is ongeveer net zo groot als Mercurius en heeft een sterk magnetisch veld, een mogelijke indicatie dat deze maan nog steeds heet is. Waarom is deze nog niet afgekoeld?

  • De ringen van Saturnus zijn niet stabiel. Ze verwijderen zich van Saturnus. Als Saturnus miljarden jaren oud zou zijn, waarom heeft deze planeet dan nog steeds ringen?

  • De afstand tussen de maan en de Aarde wordt steeds groter. Dat betekent dat op een bepaald moment de maan veel dichter bij de Aarde stond. Middels de Wet van de Inverse Kwadraten is het vast te stellen dat als de maan zich op de helft van de huidige afstand tot de Aarde zou bevinden, dat dan de werking van haar zwaartekracht op onze getijden zou worden verviervoudigd. Op 1/3 van deze afstand, zou dat een factor 9 zijn. Iedereen zou twee keer per dag verdrinken. Ongeveer 1.2 miljard jaar geleden zou de maan de Aarde hebben aangeraakt. Verdrinking zou dan onze laatste zorg zijn!

  • De rotatiesnelheid van de Aarde neemt af. We hebben hierdoor elke anderhalf jaar een schrikkelseconde. Als de Aarde op deze manier vertraagt, dan zou deze in het verleden dus veel sneller hebben geroteerd. Naast het probleem van extreem korte dagen en nachten, zou het toegenomen "Coriolis Effect" leiden tot ondraaglijke levensomstandigheden.

  • In 1999 passeerde de wereldbevolking de 6 miljard. In 1985 was dat 5 miljard. In 1962 drie miljard. In 1800 ÚÚn miljard. In 1 na Christus bedroeg de wereldbevolking, gebaseerd op censussen die in die tijd door regeringen werden genomen, ongeveer 250 miljoen. Volgens de huidige groeisnelheid van de menselijke bevolking zou het ongeveer 5000 jaar duren om -beginnend met slechts twee mensen- tot de huidige wereldbevolking te komen, hierin oorlogen, hongersnood en andere dergelijke omstandigheden in beschouwing nemend.

Onderzoek Nu Verder!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wetenschappelijke Wereldbeelden

Catastrofisme
Koolstof-datering
Leeftijd van de Aarde
De Zondvloed
Uniformitarianisme
Radiometrische Datering
Leeftijd Van Aarde
Geologische Tijdschaal
Geschiedenis van de Draken
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
The´sme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Hoe Oud Is De Aarde to My Google!
Add Hoe Oud Is De Aarde to My Yahoo!
XML Feed: Hoe Oud Is De AardeWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Athe´st   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.