Leeftijd Van Aarde

Leeftijd Van Aarde

 - Ben GeÔnformeerd
U bent hier: Schepping >> Leeftijd Van Aarde

"Leeftijd Van Aarde": Waarom Maakt het Wat Uit?
"Leeftijd Van Aarde" is een zoekopdracht die vandaag de dag in veel Internet zoekmachines wordt ingetikt. Waarom? Omdat het onderwerp cruciaal is en de hele wereld er door verdeeld wordt. Je antwoord op deze zoekopdracht van maar drie woorden reflecteert je hele wereldbeeld.

"Leeftijd Van Aarde": Twee Wereldbeelden
Een blik op de "Leeftijd Van Aarde" zoekopdracht onthult dat er eigenlijk twee mogelijke oplossingen zijn voor hoe alles begon te bestaan -- Schepping en Evolutie. Schepping is het concept dat Iemand buiten het universum dit universum creŽerde. Evolutie is in essentie de atheÔstische uitleg voor de oorsprong. Het moet benadrukt worden dat geen van beide theorieŽn door het bewijs is aangetoond. Beide theorieŽn moeten als "religieuze" overtuigingen worden gezien, omdat aan beide door een geloof wordt vastgehouden, los van en afzonderlijk van verifiŽerbare, herhaalbare data. Er bestaat overeenstemming over het feit dat Evolutie niet mogelijk is zonder extreem lange tijdsperioden (het kan beargumenteerd worden dat Evolutie zonder zo'n extreem lange tijdsperioden om verschillende redenen niet mogelijk is). Als de Aarde jong is, dan blijft er maar ťťn mogelijkheid over -- Speciale Schepping. Als de Aarde extreem oud is, dan is Evolutie theoretisch mogelijk. Het mag duidelijk zijn dat het in het belang van de Evolutionisten is om de "Oude Aarde" te bewijzen. En dus hebben we te maken met de Vraag: "Wat is de leeftijd van de Aarde?"

"Leeftijd Van Aarde": Onderwijs of Indoctrinatie?
Openbare scholen in de Verenigde Staten zien de "Leeftijd Van Aarde" zoekopdracht als een probleem dat te maken heeft met de scheiding van Kerk en Staat. Zij voelen zich gedwongen om achter de theorie voor een Oude Aarde te staan als een middel om God uit het publieke onderwijs te verwijderen. Dit is echter een tegenstrijdigheid omdat een atheÔstisch wereldbeeld niet minder "religieus" is dan een Creationistisch wereldbeeld. Het onmiddelijke resultaat van zo'n inspanning is een censuur van bewijs voor een jonge Aarde. Het resultaat op lange termijn is dat onze studenten worden geÔndoctrineerd in plaats van onderwezen. Een kind in de openbare school in de V.S. leert niet over beide theorieŽn voor de oorsprong. Op deze manier wordt Evolutie als een wetenschappelijk feit onderwezen. Hier zijn enkele voorbeelden van bewijzen die de jeugd van vandaag niet bereiken:

  • Er zijn ongeveer 5 keer meer Natuurlijke Chronometers die wijzen op een Jonge Aarde dan er zijn die wijzen op een Oude Aarde. De leerling van vandaag is zich niet bewust van een ENKELE Natuurlijke Chronometer die wijst op een Jonge Aarde en is dus onwetend over 80% van de totale data.

  • Alle data wordt geÔnterpreteerd middels vooronderstellingen.

  • Wat zijn deze vooronderstellingen en hoe worden deze bereikt (een voorbeeld zijn de aannames die fundamenteel zijn voor radiometrische dateringen).

  • Uniformitarianisme wordt onderwezen als wetenschappelijk feit, maar is slechts een Evolutionaire voorveronderstelling die sedimentaire lagen uitlegt. Uniformitarianisme wordt dramatisch verzwakt door geologische karakteristieken zoals poly-strata fossielen en het gebrek aan erosie tussen de strata.

  • Er is een alternatief voor Uniformitarianisme - Catastrofisme -- dat wordt bevestigd door veel oude manuscripten, poly-strata fossielen, fossiele oesters (in gesloten positie) die op de top van de Mount Everest zijn gevonden, sedimentair gesteente, het feit dat 95% van alle fossielen maritieme ongewervelde dieren zijn, etcetera.

  • Er zijn in feite zes fasen van Evolutie noodzakelijk voor wat we in de wereld van vandaag zien (kosmisch, chemisch, stellair/planetair, organisch, macro, en micro). Slechts ťťn fase, Micro-evolutie, is ooit geobserveerd, en de anderen zijn slechts aangenomen. Van veel van de aannamen is zelfs aangetoond dat deze onredelijk zijn (bijvoorbeeld, het gebrek aan fossiele tussenvormen heeft de theorie van Macro-Evolutie ernstig aangetast, en de observatie van achterwaartse bewegingen van sterrenstelsels, "gaten" en "clusters" zijn een grote tegenslag gebleken voor de theorie van kosmische evolutie, die begon met de Big Bang, de Oerknal.

  • Er zijn feitelijk Limiterende Factoren die de mogelijke leeftijd van de Aarde begrenzen (zoals de toenemende afstand tussen Maan en Aarde, verval van het magnetisch veld, de afnemende rotatiesnelheid van de Aarde, de opbouwsnelheid van sedimenten op de oceaanbodems, chemische influx in de oceanen, etcetera).

"Leeftijd Van Aarde": Pas op voor Onredelijke Conclusies
"Leeftijd Van Aarde": Misschien is een betere vraag niet "Wat is de leeftijd van de Aarde?", maar: "Worden we onderwezen of geÔndoctrineerd?". Onze kinderen wordt niet geleerd wat het bewijs is en hoe daar over na te denken, ze worden aangeleerd om een klein gedeelte van onbeduidende data uit hun hoofd te leren en onredelijke conclusies te geloven. We sporen je aan om AL het bewijs te verzamelen voordat je ook maar een ENKELE conclusie trekt.

Ontdek Nu Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wetenschappelijke Wereldbeelden

Leeftijd van de Aarde
Dinosaurus Fossielen
Leeftijd Van Aarde
Uniformitarianisme
Uitsterven Van Dinosaurussen
Radiometrische Datering
Leeftijd Van De Aarde
De Zondvloed
Catastrofisme
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
TheÔsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Leeftijd Van Aarde to My Google!
Add Leeftijd Van Aarde to My Yahoo!
XML Feed: Leeftijd Van AardeWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een AtheÔst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.