Leeftijd Van De Aarde

Leeftijd Van De Aarde

 - Beperkende Factoren
U bent hier: Schepping >> Leeftijd Van De Aarde

Leeftijd Van De Aarde: Een Haalbaarheidsstudie
Leeftijd Van De Aarde - Is het mogelijk om zoiets met zekerheid te bepalen? De vorming van de aarde staat bekend als een "singulariteit". De gebeurtenis kan niet in een laboratorium worden herhaald en vindt op dit moment niet plaats in de natuur. Om de leeftijd van de Aarde vast te stellen, moeten wetenschappers aannames maken die redelijk lijken gebaseerd op de waarneembare data. Zekerheid en aanname zijn tegenovergesteld aan elkaar. Daarom is de studie van de leeftijd van de Aarde een "haalbaarheidsstudie".

Leeftijd Van De Aarde: Jonge Aarde versus Oude Aarde
De wetenschappelijke gemeenschap presenteert de leeftijd van de Aarde vanuit twee afgescheiden kampen: De voorstanders van een "Jonge Aarde" en de voorstanders van een "Oude Aarde". Er zijn verschillende natuurlijke chronometers die een indicatie zijn voor ofwel een Jonge Aarde ofwel een Oude Aarde. Beide kampen gebruiken zo'n chronometers om hun positie te bevestigen. Beide beweren dat hun model het meest haalbaar is. Hoe kan dit dispuut dan worden opgelost?

Leeftijd Van De Aarde: Limiterende Factoren
Het antwoord op de vraag naar de leeftijd van de Aarde wordt gevonden in "Limiterende Factoren". Hoewel het onmogelijk is om met zekerheid vast te stellen wanneer de Aarde werd gevormd, kunnen we wel vaststellen wanneer de Aarde niet werd gevormd. Limiterende Factoren kunnen het best met de volgende illustratie worden uitgelegd: Een boot zinkt. Aan boord van de boot bevindt zich een kist vol met gouden munten. Met het verstrijken van de tijd wordt het wrak vergeten. Eeuwen later wordt de boot ontdekt en de kist vol met munten wordt geborgen. Hoe kunnen we nu bepalen wanneer de boot zonk? We zijn weliswaar niet in staat om de datum exact vast te stellen, maar we zijn wel in staat om vast te stellen wanneer de boot niet zonk, door naar de datum op de munten te kijken. Als op een munt het jaartal 1756 wordt vermeld, dan weten we dat de boot niet in 1755 zonk, of in 1730, of in 1610, etcetera. De boot moet gezonken zijn nadat de munt werd geslagen. De munt is dus een "Limiterende Factor."

Leeftijd Van De Aarde: Factoren Die Wijzen Op Een Jonge Aarde
Er zijn vele limiterende factoren die de mogelijke leeftijd van de Aarde beperken. Dit zijn er enkele:

Magnetisch Veld. Het magnetisch veld van de Aarde is om verscheidene redenen essentieel voor het leven op Aarde. EÚn reden is dat het een groot percentage van de kosmische radiatie, die leven vernietigt, afbuigt. Nauwkeurige metingen van het magnetisch veld van de Aarde zijn sinds 1829 over de hele wereld uitgevoerd. Gedurende die hele tijdsperiode nam het veld exponentieel af -- dat wil zeggen, de afname van het magnetisch veld volgde een voorspelbare curve. Door deze curve uit te tekenen kunnen we extrapoleren dat het bestaan van leven onmogelijk was voor 20000 voor Christus (op dat moment zou het veld zo sterk zijn als dat van de Zon) en het leven zal ophouden te bestaan na 10000 na Christus (er zal dan, praktisch gezien, geen magnetisch veld meer over zijn, en de Aarde zal door kosmische stralingen verbrand worden).

Rotatie van de Aarde. De rotatiesnelheid van de Aarde neemt af, hierdoor hebben we elke anderhalf jaar een "schrikkelseconde". Als de rotatiesnelheid van de Aarde afneemt, dan draaide de Aarde dus sneller in het verleden. Een snellere rotatie zou een sterker Coriolis-effect tot gevolg hebben, en het leven zoals we dit kennen zou daardoor onmogelijk zijn.

Afstand van de Maan. De Maan verwijdert zich langzaam van de Aarde. Als de afstand tussen beide groter wordt, dan stond de Maan vroeger dus dichter bij de Aarde. De Wet van de Inverse Kwadraten in de natuurkunde stelt dat als de afstand van de Maan de helft was van wat het nu is, dan zou het effect van de zwaartekracht op onze getijden vier keer zo sterk zijn. Op ÚÚn-derde van de afstand zou het effect 9 keer sterker zijn. We zouden allemaal twee keer per dag verdrinken. 1.2 miljard (1200 miljoen) jaar geleden zou de Maan de Aarde hebben aangeraakt.

Leeftijd Van De Aarde: Een Jonge Aarde is Geen Onredelijke Aanname
Er bestaan nog meer Limiterende Factoren met betrekking tot de leeftijd van de Aarde, en wetenschappers ontdekken er met regelmaat meer en meer. Het is interessant dat deze allemaal op een Jonge Aarde lijken te wijzen, of op zijn minst dat de Aarde geen miljoenen of miljarden jaren oud is. In tegenstelling tot de algemene opinie gedurende de laatste eeuw, accepteren veel wetenschappers nu dat het redelijk is om de Aarde als relatief jong te beschouwen.

Ontdek Nu Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wetenschappelijke Wereldbeelden

Geschiedenis van de Draken
Radiometrische Datering
Geologische Tijdschaal
Koolstof-datering
Leeftijd Van De Aarde
Leeftijd Van Aarde
De Zondvloed
Uniformitarianisme
Hoe Oud Is De Aarde
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
The´sme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Leeftijd Van De Aarde to My Google!
Add Leeftijd Van De Aarde to My Yahoo!
XML Feed: Leeftijd Van De AardeWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Athe´st   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.