Oorsprong van het Universum

Oorsprong van het Universum

 
U bent hier: Schepping >> Oorsprong van het Universum

Oorsprong van het Universum - TheÔsme versus AtheÔsme
In het algemeen kennen theÔsten de oorsprong van het universum toe aan de een of andere transcendente, intelligente Ontwerper. AtheÔsten stellen zich een natuurlijk, ongeleid proces voor waardoor universums spontaan ontstaan. Vůůr de 20e eeuw geloofden de meeste atheÔsten dat het universum eeuwig was. Maar dit veranderde toen dat standpunt onhoudbaar werd door ontdekkingen die in het verloop van de 20e eeuw werden gedaan. Einstein's theorie over de zwaartekracht (die door middel van uitgebreide experimentele bevestiging grondig gevalideerd is) en Hubble's astronomische observaties sluiten een eeuwig universum uit. We weten nu dat het universum zonder twijfel ergens in het eindige verleden een begin had.

We begrijpen nu dat er slechts twee legitieme opties zijn voor de oorsprong van het universum: (1) Iemand maakte het universum (Intelligent Ontwerp), of (2) Het universum maakte zichzelf (Willekeurig Toeval). De derde optie, dat het universum er altijd is geweest, is geen houdbaar alternatief meer -- het is tegenstrijdig met de empirische wetenschap. Geen enkele andere wetenschappelijk plausibele theorie voor de oorsprong van het universum is ooit voorgesteld.

De implicaties van verscheidene ontdekkingen die in de 20e eeuw zijn gedaan hebben atheÔsten in een ongemakkelijke positie gemanoeuvreerd. De logica vereist nu dat ze een ongecontroleerd mechanisme identificeren waarmee het universum zou kunnen zijn begonnen, ontworpen, geschapen en zich hebben ontwikkeld zonder een Intelligente Regisseur. Als dat niet mogelijk is, dan is de noodzaak van een Schepper God op basis van intellectuele eerlijkheid een vereiste.

Oorsprong van het Universum - De Oerknal Theorie
En zo begon dus de inspanning om een atheÔstisch mechanisme voor het begin van het universum naar voren te brengen. Stap binnen in de wereld van de Oerknal ("Big Bang") Theorie en Darwinistische Evolutie. De oorspronkelijke Oerknal Theorie probeerde om de plotselinge verschijning van alles uit het niets te verklaren, terwijl Darwinistische Evolutie de oorsprong van complexe levensvormen uit hun vermeende eenvoudiger voorouders probeert te verklaren. De premisse van de Oerknal Theorie is dat het hele universum was samengeperst in een ongelooflijk kleine bal die eerst toevallig, zonder enige verklaarbare reden tot ontstaan was gekomen en die daarna in een oogwenk explodeerde tot alle ruimte, tijd, materie en energie. Ja, dat is de theorie. Er is geen doctoraal voor nodig.

Oorsprong van het Universum - De Uitdijend Universum TheorieŽn
De Oerknal Theorie voorzag in een atheÔstische verklaring voor de oorsprong van het universum, maar deze werd door de duidelijke oververeenvoudiging regelmatig aangevallen. Het resultaat hiervan is dat de oorspronkelijke theorie niet meer de overheersende wetenschappelijke verklaring is voor de atheÔstische oorsprong van het universum. Hoewel de oorspronkelijke Oerknal Theorie nu "dood" is, zijn verschillende "Uitdijend Universum TheorieŽn" (UUT's) uit de as van de Oerknal verrezen. Beginnend met Alan Guth aan het eind van de jaren '90 (The Inflationary Universe: The Quest for a New Theory of Cosmic Origins, oftewel: Het Uitdijend Universum: De Zoektocht naar een Nieuwe Theorie voor de Kosmische Oorsprong), heeft de wetenschappelijke gemeenschap nu ongeveer 50 verschillende UUT varianten. Wetenschappers hopen dat ťťn van de huidige UUT's een accurate reconstructie van de geboorte van ons universum zal voortbrengen, hoewel het universeel bekend is dat elk van de huidige UUT's niet zonder problemen is. Het lijkt er op dat de enige manier om realistische berekeningen te verkrijgen die met een UUT model overeenstemmen is om aannames te maken die slecht onderbouwd zijn.

Lees Nu Oorsprong van het Universum Pagina 2!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wetenschappelijke Wereldbeelden

Relativiteitstheorie
Creationisme en Wetenschap
Dawkins - Het Grootste Spektakel ter Wereld
Creationisme en de Bijbel
Verschijningen der Natuur
De Oorsprong van het Universum
Abiogenesis
De Dubbele Schroef van het DNA
Bestaat God
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
TheÔsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Oorsprong van het Universum to My Google!
Add Oorsprong van het Universum to My Yahoo!
XML Feed: Oorsprong van het UniversumWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een AtheÔst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.