De Oorspronkelijke Zonde

De Oorspronkelijke Zonde

 en Schepping
U bent hier: Schepping >> De Oorspronkelijke Zonde

De Oorspronkelijke Zonde: Een Atheďstisch Evolutionist Heeft Gelijk
De “Oorspronkelijke Zonde” en de relatie hiervan met de evolutietheorie werd door een uitgesproken atheist, Richard Bozarth, in het American Atheist magazine besproken. De volgende extracten komen uit “The Meaning of Evolution” ("De Betekenis van Evolutie", September 1979, p. 30):

    "Het Christendom is - en moet! - volledig gewijd zijn aan de speciale Schepping zoals deze in Genesis wordt beschreven, en het Christendom moet met alle macht tegen de evolutietheorie vechten. En hier is waarom.

    In Romeinen 5:12 lezen we het volgende: “Door één mens is de zonde in de wereld gekomen en door de zonde de dood, en zo is de dood voor ieder mens gekomen, want ieder mens heeft gezondigd”.

    De hele rechtvaardiging voor het leven en de dood van Jezus wordt verkondigd door het bestaan van Adam en het verboden fruit dat hij en Eva aten. Als er geen oorspronkelijke zonde was, wie moet er dan verlost worden? Zonder Adam's val in een leven van constante zonde dat door de dood wordt beëindigd, welk doel zou het Christendom dan hebben? Geen enkel.

    Zelfs een scholier in de middelbare school weet genoeg over evolutie om te weten dat er nergens in de evolutionaire beschrijving van onze oorsprong ruimte is voor een Adam of een Eva of een Eden of een verboden vrucht. Evolutie betekent een ontwikkeling vanuit de ene levensvorm naar de volgende om zich aan te passen aan de altijd veranderende uitdagingen van een altijd veranderende natuur. Er is geen val vanuit een vorige staat van sublieme perfectie.

    Zonder Adam, zonder de oorspronkelijke zonde, wordt Jezus Christus gereduceerd tot een man met een missie op de verkeerde planeet!"

De Oorspronkelijke Zonde: Een Genetisch Defect dat We Allemaal Delen
De Oorspronkelijke Zonde is het genetisch defect dat we allemaal hebben geërfd van Adam en Eva. Door dit genetisch defect erven we allemaal de dood -- zowel fysisch als spiritueel -- en we zijn hierdoor van God afgescheiden. Door Jezus Christus hebben we allemaal de mogelijkheid gekregen om dit genetisch defect - zonde en dood - te overwinnen en om weer voor altijd met God verbonden te worden. Het paradijs was de oorspronkelijke staat van Adam's hof en de "zeer goede" aarde van God, niet miljoenen en miljoenen jaren van dood, verval, ziekte en naturalistische "trial en error" pogingen. Jezus Christus koos wel degelijk de juiste planeet - God zij dank!

Leer Nu meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wie Is God?

Waarom zijn we hier
Hof van Eden
God's Liefde
Situationisme
Wie is God?
Liefde van God
Zin van het Leven
Het Probleem van het Kwaad
Absolute Waarheid
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add De Oorspronkelijke Zonde to My Google!
Add De Oorspronkelijke Zonde to My Yahoo!
XML Feed: De Oorspronkelijke ZondeWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Atheďst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.