Alles Over De Schepping Zonsondergang over groen veld - Alles Over De Schepping Banier

Draken in de geschiedenis


Draken in de geschiedenis - In alle oude culturen
Draken in de geschiedenis? Echt waar? Ja! Overal ter wereld, in bijna alle oude culturen, vinden we verhalen over draken. Hoe kan een dergelijk idee zich over de hele wereld verspreiden? Hoe is het mogelijk dat al die verschillende samenlevingen deze wezens op dezelfde manier hebben beschreven, getekend, geëtst en uitgehouden, als zij ze niet met eigen ogen gezien hebben?


Draken in de geschiedenis - Dinosauriërs?
Knox Wilson schreef het volgende in "The World Book Encyclopedia": "De draken uit de legenden lijken opmerkelijk veel op wezens die werkelijk in het verleden geleefd hebben. Ze lijken erg op de grote reptielen [dinosaurussen], die de aarde bevolkten lang voordat de mens op aarde zou zijn verschenen" (onder "Dragon", Vol. 5, 1973, pg. 265.)

De paleontologie is de bestudering van geologische tijdperken in het verleden en is vooral gebaseerd op de bestudering van fossielresten. Het is een relatief nieuwe wetenschap. Slechts weinig mensen weten dat de "dinosaurus" (letterlijk: "enorme hagedissen"] nog geen tweehonderd jaar geleden voor het eerst werd gedefinieerd. Voordien nam iedereen aan dat grote beenderen afkomstig waren van een olifant, een reus... of een draak. Aan deze vondsten werd op geen enkele wetenschappelijk waarde toegekend.

Pas in 1841 suggereerde de Engelse wetenschapper Richard Owens dat de nieuw ontdekte dierengroep "dinosaurussen" moest worden genoemd, wat letterlijk "verschrikkelijke hagedissen" betekent. De eerste artistieke afbeeldingen van dinosaurussen waren ronduit komisch als we ze vergelijken met onze huidige wetenschappelijke beschrijvingen. Maar we kunnen ons dan afvragen waarom de "draken" op aardewerk, doeken en grotschilderingen en in geschreven beschrijvingen van 2000 tot 4000 jaar geleden de dinosaurussen nauwkeuriger wisten af te beelden dan de wetenschap in het midden van de 19e eeuw?


Draken in de geschiedenis - Het bewijs
Waar vinden we dan al die verhalen over draken in de geschiedenis? Laten we eens beginnen met de Bijbel, de grootste bestseller uit de geschiedenis. Een zoektocht naar het woord "draak" in de King James vertaling van de Bijbel levert 34 afzonderlijke zoekresultaten op in 10 verschillende boeken die ongeveer tussen 2000 voor Christus en 90 na Christus zijn geschreven. Ook in de Nederlandse Statenvertaling wordt het woord meerdere malen gebruikt. Het woord "draak" (Hebreeuws: "tannin") wordt door het hele Oude Testament heen gebruikt. De beste vertaling is "zeemonster" of "landmonster". In het boek Job worden de grote wezens behemoth (Job 40) en leviatan (Job 41) beschreven. Hoewel de nieuwere Bijbelvertalingen hiervoor de woorden "olifant", "nijlpaard" of "krokodil" gebruiken, laten het oorspronkelijke Hebreeuws en de context van de beschrijvingen geen ruimte voor deze interpretaties.

Natuurlijk vinden we de draken niet alleen in de Bijbel. Er bestaan vergelijkbare verhalen uit China, Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika over "draken" en andere beesten. Sommige culturen vereerden deze wezens zelfs. Marco Polo's reisverhaal vertelt ons bijvoorbeeld dat het Chinese koninklijk huis draken hield voor ceremonies. De Griekse historicus Herodotus en de Joodse historicus Josephus beschrijven vliegende reptielen in het oude Egypte en Arabië. In andere culturen werd het doden van deze beesten als een grote eer beschouwd. Er zijn talrijke beschrijvingen van strijders die dergelijke grote beesten doodden om aan invloed en macht te winnen. Gilgamesj, Fafnir, Beowulf en andere beroemde legenden (zoals de Egyptische, Griekse en Romeinse mythologie) bevatten beschrijvingen van draken en andere dinosaurusachtige wezens.

Het bestaan van draken in de werkelijke geschiedenis wordt geopenbaard door talrijke oude kunstobjecten over de hele wereld. Dinosaurusachtige wezens werden afgebeeld op Babylonische grenspalen, Romeinse mozaïeken, Aziatisch aardewerk en koninklijke gewaden, Egyptische lijkwades en overheidszegels, Peruaanse tapijten, Mayaanse beelden, petrogliefen (uitgehouwen rotstekeningen) van Aborigines en Amerikaanse Indianen, en een groot aantal andere ceremoniële kunstvoorwerpen verspreid over de hele oudheid. Wat betekent al dit bewijs? Lees verder...


Read Draken in de geschiedenis Page 2 Now!

Lees verder

Copyright © 2002-2021 AllAboutCreation.org, Alle rechten voorbehouden