Cartea Genezei

Cartea Genezei

 - Evanghelia ascunsa

Esti aici: Creatie >> Cartea Genezei 6
(Citeste Cartea Genezei Partea I)

Cartea Genezei – Evanghelia lui Isus Cristos
Cartea Geneza prezice venirea lui Mesia care va muri pentru pacatele lumii. In relatarea din Geneza 22 despre jertfirea lui Isaac, Avraam a facut doua declaratii profetice: “Dumnezeu Insusi va purta grija de mielul pentru arderea-de-tot” (Geneza 22:8) si “La muntele unde Domnul va purta de grija” (Geneza 22:14). Poruncindu-i lui Avraam sa-l aduca jertfa pe fiul sau iubit Isaac, Dumnezeu nu aproba sacrificarea copiilor de catre oameni. Mai degraba, El prezicea jertfirea Fiului Sau pentru oameni! “Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El. Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi, si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre” (1 Ioan 4:9-10).

Capitolul 22 din cartea Geneza este un prototip clasic in Vechiul Testament. Asemanarea este urmatoarea: din momentul in care Dumnezeu i-a poruncit lui Avraam sa-l aduca jertfa pe Isaac, Isaac era mort in mintea lui Avraam. Din momentul in care Dumnezeu i-a dat instructiunea lui Avraam, acesta nu se gandea sa nu-L asculte pe Dumnezeu (Evrei 11:19). Calatoria spre muntele Moria a durat trei zile. Astfel, atata timp cat era preocupat Avraam, Isaac a fost mort trei zile (Geneza 22:2-5). Isus Cristos a fost trei zile in mormant: “V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit şi eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi; ca a fost ingropat si a inviat a treia zi, dupa SCRIPTURI...” (1 Corinteni 15:3-4).

“Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3:16). Cuvantul grecesc “monogenes” (mon-og-en-ace, 3439 din Strong) este tradus prin “singur” (in engleza “only begotten” – “singurul nascut”, n.tr.). De fapt el nu inseamna “nascut”, ci “unic”, “singur”, “unul dintr-un fel”. Noi suntem numiti “copii ai lui Dumnezeu” (Ioan 1:12; Romani 8:14) si ingerii sunt numiti “fii ai lui Dumnezeu” (Iov 1:6; 2:1; 38:7), insa Isus Cristos este unicul (“singurul nascut” - monogenes) Fiu al lui Dumnezeu.

Dumnezeu i-a poruncit lui Avraam sa-l jertfeasca pe “singurul ... fiu” (Geneza 22:2; Evrei 11:17). De fapt Avraam a avut alti sapte copii: pe Ismael de la Agar si pe Zimran, pe Iocsan, pe Medan, pe Madian, pe Isbac si Suah de la Chetura (dupa ce a murit Sara). Insa Isaac a fost copilul fagaduintei – singurul copil al lui Sara. Prin urmare, Isaac era unicul (“singurul nascut” – monogenes) fiu al lui Avraam (Evrei 11:17).

Avraam este prototipul Tatalui. Isaac este prototipul lui Isus Cristos care a fost jertfit de Tatal. Avraam a stiut ca actiona profetic cand a pus: “locului aceluia numele: „Domnul va purta de grija. De aceea se zice si azi: „La muntele unde Domnul va purta de grija.” (Geneza 22:14). De asemenea el a proorocit: “Dumnezeu Insusi va purta grija de mielul pentru arderea-de-tot” (Geneza 22:8). Doua mii de ani mai tarziu, Dumnezeu L-a adus ca jertfa pe Fiul Sau Isus Cristos, “Mielul lui Dumnezeu” (Ioan 1:29, 36) pe acelasi munte.

Citeste mai multe acum!Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?

Impartaseste-ne:

ShareUrmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:
Share


Ucenicie

Exista oare iad?
Cartea Genezei
Cina cea de taina
Teoria hiatului
Evanghelia dupa Ioan
Isus a plătit
Mielul lui Dumnezeu
Material Suplimentar De Explorare...

Inchinare
Partasie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Cartea Genezei to My Google!
Add Cartea Genezei to My Yahoo!
Add Cartea Genezei to My MSN
Add Cartea Genezei to NewsGator Online
Add Cartea Genezei to Bloglines
XML Feed: Cartea Genezei


Creatie Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutCreation.org, Toate Drepturile Rezervate.