Cat de vechi este pamantul?

Cat de vechi este pamantul?

 - Cronometrele naturale

Esti aici: Creatie >> Cat de vechi este pamantul?

Cat de vechi este pamantul? Gandirea traditionala
Cat de vechi este pamantul? O intrebare buna. Pamantul era considerat relativ tanar (vechi de mii de ani) pana in secolele XIX si XX, atunci cand uniformitarianismul (care presupune un pamant vechi) si gandirea evolutionista (care pretinde un pamant vechi) au devenit populare in cea mai mare parte a societatii.


Cat de vechi este pamantul? Consideratii recente
Deci, cat de vechi este pamantul ? In secolul XIX s-a presupus ca pamantul ar putea avea cel putin 70 de milioane de ani. Apoi, a fost dezvaluita o dovada sigura care indica faptul ca evolutia nu era posibila intr-un timp atat de scurt. Astfel, varsta pamantului a fost impinsa inapoi. Acum, odata cu dezvoltarea datarii radiometrice si aplicarea acestei tehnici asupra meteoritului Allende, se crede ca lumea ar avea pana la 4,6 miliarde de ani. Totusi, acest lucru nu este convingator. Presupozitiile care sunt fundamentale pentru datarea radiometrica sunt extrem de controversate si nu sunt considerate rezonabile de cei mai multi cercetatori importanti. Pe deasupra, uniformitarianismul a fost pus la indoiala de elemente geologice precum fosilele polistrate si lipsa eroziunii intre straturi. Mai mult, evolutia este o teorie aflata in criza odata cu descoperirea ADN-ului si codului (conventiei) de limbaj complex, plus absenta fosilelor intermediare.

Cat de vechi este pamantul? Dovezile moderne
In secolul XXI, intrebarea “cat de vechi este pamantul” a devenit tot mai dificila pentru sustinatorii pamantului vechi. In fiecare an, sunt identificate tot mai multe cronometre naturale care indica un pamant tanar. In timp ce majoritatea oamenilor de stiinta continua sa adopte pozitia pamantului vechi, 80% din datele observabile indica un pamant tanar. Avand in vedere greutatea dovezilor care indica acest lucru, s-au ingrosat randurile sustinatorilor pamantului tanar.


Cat de vechi este pamantul? Cronometrele naturale
“Cat de vechi este pamantul?” Aceasta intrebare aprinde din nou o scanteie in aprinsa dezbatere. Odata cu descoperiri precum urmatoarele cronomotre naturale, suntem in linia intai a revolutiei pamantului tanar.

  • Oceanele noastre contin concentratii de aluminiu, antimoniu (stibiu), bariu, bicarbonat, bismut, calciu, carbonati, clor, crom, cobalt, cupru, aur, fier, plumb, litiu, mangan, magneziu, mercur, molibden, nichel, potasiu, rubidiu, siliciu, argint, sodiu, strontiu, sulfat, toriu, staniu, titan, wolfram, uraniu si zinc. Sistemele de rau adauga la aceste concentratii in rate aparent fixe. Comparatia intre cantitatile existente deja in ocean si ratele in care acestea continua sa fie varsate, indica faptul ca pamantul, precum si sistemele lui de rauri si oceane, sunt destul de tinere.
  • Sedimentele din oceanele noastre sunt erodate in rata fixa. Exista doar cateva mii de ani de existenta, conform sedimentelor de pe fundul oceanului.
  • Campul magnetic al pamantului a fost masurat cu acuratete din 1829. Din 1829 el a scazut cu 7%. Exponential el scade in rata fixa. Daca facem un grafic, vom vedea ca cu aproximativ 22.000 de ani in urma campul pamantului ar fi trebuit sa fie la fel de puternic ca cel al soarelui. Viata ar fi fost imposibila.
  • Cometele pierd in mod constant materie. Ele pierd in continuu si nu iau niciodata inapoi. “Cometele scurt periodice” (precum cometa Halley) care au orbite predictibile, ar fi trebuit sa se deterioreze cu totul in 10.000 de ani. De ce exista inca comete scurt periodice?
  • Jupiter pierde caldura de doua ori mai repede decat ia de la soare (este de cinci ori mai departe de soare decat pamantul). Totusi Jupiter este inca fierbinte. Daca este vechi de miliarde de ani, nu ar fi trebuit pana acum sa se raceasca de tot?
  • Luna Jupiterului, Ganymede, care este aproape de marimea Mercurului, are un camp magnetic puternic, ceea ce este o indicatie ca inca mai este fierbinte. De ce nu s-a racit?
  • Inelele planetei Saturn nu sunt stabile. Ele se indeparteaza de la Saturn. Daca Saturnul are miliarde de ani, de ce mai are inca inele?
  • Luna de indeparteaza incet de pamant. Daca ea se indeparteaza inseamna ca la un moment dat a fost mai aproape de pamant. Legea patratului invers dicteaza ca daca luna era la jumatate distantei fata de pamant, forta ei gravitationala in cazul mareelor ar fi de patru ori mai mare. La 1/3 distanta, de noua ori mai mare forta. Totul s-ar inneca de doua ori pe zi. Cu aproximativ 1.2 miliarde de ani, luna ar fi atins pamantul. Innecul ar fi fost cea mai mica grija!
  • Rotatia pamantului incetineste. Incetineste cu o secunda la fiecare an si jumatate. Daca pamantul incetineste, inseamna ca odata el se invartea mult mai repede. Pe langa problema zilelor si noptilor extrem de scurte, efectul Coriolis crescut ar crea conditii imposibile de viata.
  • In 1999 populatia pamantului a trecut de sapte miliarde. In 1985 ea a trecut de cinci miliarde. In 1962 ea a depasit cifra de trei miliarde. In 1800 ea depasea un miliard. In anul 1 d.Cr., potrivit recensamantului facut de guvernele din acea vreme, populatia era de doar 250 milioane. La rata actuala de crestere a populatiei umane, luand in considerare razboaiele, foametea si toate variabilele de acest gen, ar lua aproximativ 5000 de ani pentru a obtine populatia actuala aparuta din doi oameni originari.

Investigheaza mai mult acum!Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?

Impartaseste-ne:

ShareUrmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:
Share


Perspectiva Stiintifica

Disparitia dinozaurilor
Varsta Pamantului
Cat de vechi este pamantul?
Istoria dragonilor
Varsta Pamantului
Datarea radiometrica
Potopul
Catastrophism
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Filosofica
Pretentiile Adevarului
Teism
Fondatorii Religiilor Lumii
Religiile Lumii
Cunoaste Adevarul
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Cat de vechi este pamantul? to My Google!
Add Cat de vechi este pamantul? to My Yahoo!
Add Cat de vechi este pamantul? to My MSN
Add Cat de vechi este pamantul? to NewsGator Online
Add Cat de vechi este pamantul? to Bloglines
XML Feed: Cat de vechi este pamantul?


Creatie Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutCreation.org, Toate Drepturile Rezervate.