Catastrophism

Catastrophism

 - Datele observate

Esti aici: Creatie >> Catastrophism

Catastrofism - Activitatea cataclismica in trecut
Catastrofismul este ideea ca multe dintre caracteristicile scoartei Pamantului (stratificarea, eroziunea, fosilele din poli-straturi, etc) s-au format ca rezultat al unei activitati cataclismice din trecut. Cu alte cuvinte, suprafata Pamantului a fost cicatrizata de dezastre naturale catastrofice.


Catastrofism -- Uniformism
Catastrofismul este contrar Uniformismului, doctrina acceptata geologic de mai bine de 150 ani. Uniformismul argumenteaza faptul ca procesele geologice curente, care se intampla la aceeasi scala studiata astazi, in acelasi fel, sunt responsabile pentru toate caracteristile geologice ale Pamantului. La fel cum procesele prezente sunt predate ca explicatie a tuturor evenimentelor din trecut, sloganul Uniformismului este "prezentul este cheia catre trecut". Uniformismul ignora eventualitatea unor activitati cataclismisce din trecut pe suprafata Pamantului. James Hutton a propus prima oara doctrina uniformismului in publicatia sa, Teoria Pamantului (1785). Lordul Charles Lyell a inclus Uniformismul in lucrarea sa, Principii ale Geologiei (1830). Uniformismul este fundamental in pilonul geologic a lui Lyell. Uniformismul si pilonul geologic care ambele presupun uniformitatea, au fost disputate in anii recenti de caracteristi geologice cum ar fi fosilele din poli-strat, fosilele nepotrivite, straturi lipsa si nepotrivite (incluzand straturi in ordinea inversa sau straturi "vechi" gasite deasupra straturilor "noi"). Mai mult, evenimentele cataclismice observate, cum ar fi eruptia muntelui St. Helens in 1980 au inclinat credibilitatea catre Catastrofism. Inainte de introducerea Uniformismului, Catastrofismul era doctrina geologica acceptata. Inca odata, Catastrofismul devine acceptat ca fiind o interpretare corecta a istoriei geologice a Pamantului.


Catastrofismul - Dovada pragmatica
Catastrofismul este sprijinit de istoria actuala inregistrata. Aproape 300 de legende vechi referitoare la potop au supravietuit de-a lungul timpului. Legende refertoare la un potop universal cunoscut ca si "Potopul lui Noe" se gasesc in Europa, Asia, Africa, Australia, America de Nord si America de Sud. Mai mult, straturile sedimentare ale Pamantului cu urme de fosile par a sugera un cataclism marin in trecut. Piatra sedimentara (gresia, namolul, sisturile, calcarul) este rezultatul primar al miscarii apei care depunde strat dupa strat prin sortare hidrologica. Animalele ale caror fosile raman si se gasesc printre acele straturi, trebuie sa fi fost prinse in aceasta miscare de apa, par sa fie ingropate si prezervate. Resturile, la fel ca si pietrele, sunt sortate in concordanta cu densitatea sau gravitatea specifica. Altfel, carcasele ar putrezi sau ar fi curatate. Aproximativ 95% din toate fosilele descoperite ale pamantului, pana acum sunt marine nevertebrate. Din ce ramane, aproximativ 4.74% sunt fosile ale plantelor, 0.25% sunt fosile ale animalelor pamantesti (incluzant insecte) si 0.0125% sunt vertebrate (majoritatea fiind pesti).

Aproximativ 95% din toate vertebratele pamantului descoperite si inregistrate pana in prezent sunt formate din mai putin de un os. Marea majoritate a fosilelor de plante gasite par sa demonstreze o ingropare instantanee. Frunzele sunt presate intr-un sediment fin ca si cum ar fi puse intre paginile unei carti si nu arata nici un semn de degradare sau putrezire.


Catastrofismul - Potopul lui Noe
Catastrofismul este sprijinit de informatii dovedite. Catastrofismul sprijina Potopul lui Noe. Dovezi dramatice sunt peste tot, exceptie facand presa populara. Spre exemplu, cine cunoaste faptul ca fosile de ramasite ale molustelor (gasite intr-o pozitie inchisa, indicand faptul ca au fost ingropate de vii) au fost gasite pe varful Muntelui Everest? Dar despre fosile de balene si copaci pietrificati care stau drepti printre multiple straturi sedimentare separate prin presupuse milioane de ani? Este un moment prielnic sa reinvestighezi lucrurile si sa iti determini propria ta pozitie.

Exploreaza mai multe acum!Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?

Impartaseste-ne:

ShareUrmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:
Share


Perspectiva Stiintifica

Varsta Pamantului
Catastrophism
Varsta Pamantului
Datarea radiometrica
Disparitia dinozaurilor
Cat de vechi este pamantul?
Potopul
Istoria dragonilor
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Filosofica
Pretentiile Adevarului
Teism
Fondatorii Religiilor Lumii
Religiile Lumii
Cunoaste Adevarul
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Catastrophism to My Google!
Add Catastrophism to My Yahoo!
Add Catastrophism to My MSN
Add Catastrophism to NewsGator Online
Add Catastrophism to Bloglines
XML Feed: Catastrophism


Creatie Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutCreation.org, Toate Drepturile Rezervate.