Omul de Piltdown

Omul de Piltdown

 - Testarea tuturor datelor

Esti aici: Creatie >> Omul de Piltdown

Omul de Piltdown: Perioada de timp
Omul de Piltdown (Eoanthropus Dawsoni) a fost odata considerat ca fiind “veriga lipsa” dintre om si maimuta. Primele fragmente de Piltdown au fost descoperite in 1912. Ulterior, peste 500 de eseuri stiintifice au fost scrise despre Omul de Piltdown, intr-o perioada de 40 de ani. In anul 1953 s-a dovedit ca descoperirea a fost de fapt o farsa facuta in mod deliberat.


Omul de Piltdown: Resturile fosilei
Omul de Piltdown era alcatuit din doua cranii umane, o falca de urangutan, un molar de elefant, un dinte de hipopotam si un dinte canin de la un cimpanzeu. Sir Kenneth Oakley a determinat vechimea craniilor umane ca fiind de aproximativ 620 de ani. Ele ar fi putut apartine indienilor Ona din Patagonia, deoarece craniile erau foarte groase, aceasta fiind o trasatura comuna printre indienii Ona. Falca de urangutan are aproximativ 500 de ani vechime, probabil fiind din Sarawak. Molarul de elefant se considera a fi din Tunisia. Dintele de hipopotam se considera ca ar proveni din Malta sau Sicilia. Dintele canin apartine unui cimpanzeu din Pleistocen. Ramasitele omului de Piltdown au fost intentionat imprastiate in jurul unei cariere din Piltdown, Anglia, asa incat ele sa poata fi “descoperite” mai tarziu ca dovezi pentru evolutia omului din maimuta. Craniile au fost tratate cu acid. Toate resturile de fosile au fost vopsite cu o solutie de sulfat de fier. Dintele canin a fost colorat in maro si lipit cu guma de mestecat. Molarii au fost slefuiti in partea de jos. Portiunea falcii de urangutan care facea legatura intre falca si craniu a fost rupta cu grija in asa fel incat sa nu se cunoasca ca falca nu apartine unui craniu uman.


Omul de Piltdown: Autori
Inselatoria cu omul de Piltdown se considera ca a fost comisa de catre Charles Dawson, un arheolog, geolog si achizitor de fosile pentru British Museum. Oricum, nu se stie cu certitudine cine a fost implicat. Exista un numar de suspecti, incluzand pe Sir Arthur Smith Woodward, supraveghetor al departamentului de istorie naturala din cadrul British Museum si Pierre Teilhard de Chardin, paleontolog si teolog iezuit.


Omul de Piltdown: o farsa deliberata
Omul de Piltdown a fost in mod evident o farsa intentionata. La o investigatie amanuntita, farsa a fost demonstrata foarte repede. Insa “descoperirea” nu a fost investigata corespunzator decat la patruzeci de ani de la “descoperirea” initiala. Aceasta s-a datorat in primul rand bunei reputatii detinuta de cel ce a facut “descoperirea”. Foarte putini experti au suspectat inselaciunea. Asta pana in 1949, cand fosilele au fost datate folosind tehnica absorbtiei de fluor, iar autenticitatea “descoperirii” a fost pusa subt semnul intrebarii. Este adevarat ca testul cu fluor nu a fost efectuat decat la multi ani dupa farsa. Oricum, semnele de slefuire de pe dinti si faptul ca “uzura” era in partea din spate, ar fi fost evidente imediat, la orice inspectie de inceput.


Omul de Piltdown: O avertizare generala
Istoria omului de Piltdown este o avertizare catre noi toti. Trebuie sa investigam pe deplin si foarte atent toate datele. Nu doar luptand impotriva obscuritatii din trecut, dar si impotriva intentiilor ascunse ale oamenilor ambitiosi.

Invata mai multe acum!Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?

Impartaseste-ne:

ShareUrmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:
Share


Perspectiva Stiintifica

Dovada creatiei
Dovezi ale evolutiei
Creatie vs. Evolutie
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Filosofica
Pretentiile Adevarului
Teism
Fondatorii Religiilor Lumii
Religiile Lumii
Cunoaste Adevarul
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Omul de Piltdown to My Google!
Add Omul de Piltdown to My Yahoo!
Add Omul de Piltdown to My MSN
Add Omul de Piltdown to NewsGator Online
Add Omul de Piltdown to Bloglines
XML Feed: Omul de Piltdown


Creatie Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutCreation.org, Toate Drepturile Rezervate.