Potopul

Potopul

 - Dovada

Esti aici: Creatie >> Potopul

Potopul – Istoria Biblica
Potopul (sau potopul lui Noe) este un eveniment cataclismic la nivel mondial care a devastat totul pe Pamant, candva intre anii 2000 si 3000 I.Hr. Conform Genezei, capitolele de la 6 la 9, umanitatea de pe Pamant a degenerat atat de mult, incat Dumnezeu, in suveranitatea Sa, a decis sa curete Pamantul. In mod suveran, El alege sa crute o singura familie umana si o varietate de reprezentanti din regnul animal pentru a repopula Pamantul dupa ce apele potopului s-au retras. Lui Noe, capului patriarhal al acestei familii alese, omul care “a capatat mila inaintea Domnului” (Geneza 6:8), i s-a poruncit sa construiasca o arca imensa. Aceasta arca (cunoscuta ca si Arca lui Noe) a fost cea care a adus salvarea lor. Pe urma, cele opt persoane care au supravietuit au parasit corabia. Acestia opt au fost tot ce a ramas din rasa umana: Noe, sotia lui, cei trei fii si sotiile lor.


Potopul – Traditia universala
Potrivit Bibliei, toti oamenii care au trait de la potop incoace sunt descendenti directi ai micii ramasite a lui Noe. Este logic faptul ca in ciuda izolarii relative a diverselor culturi care s-au dezvoltat de la potop, pentru ca fiecare cultura a descins direct din supravietuitorii potopului, traditiile legate de acest eveniment traumatizant ar trebui sa fie abundente si universale, fiind transmise din generatie in generatie. Intr-adevar, traditiile legate de potop sunt atat abundente cat si universale. Literalmente sute de traditii legate de potop s-au pastrat in intreaga lume, fiind prezente din plin in Europa, Asia, Africa, Australia si in cele doua Americi. Toate traditiile acestea demonstreaza relatarea Biblica a potopului din Geneza. Traditiile despre supravietuitorii potopului includ doua dintre cele mai vechi povesti cunoscute, care au supravietuit distrugerilor provocate de trecerea timpului: in China "Hihking Classic" iar in Babilon “ Epopea lui Ghilgames”. Aceste traditii legate de potop sunt deosebit de consistente, avand in vedere izolarea relativa a culturilor, durata mare a timpului scurs de la potop, si tendinta umana de a inflori si exagera povestirile de-a lungul timpului.


Potopul – Dovezi fizice
“Mitul” Potopului nu este o veche alegorie menita sa ne invete despre judecata lui Dumnezeu asupra pacatului. Potopul a fost un eveniment istoric real si scoarta Pamantului poarta marturii ale acestui lucru in mai multe moduri incontestabile. Ganditiva la fosile: miliarde de animale moarte ingropate in straturile sedimentare (roca sedimentata prin aluviuni) gasite pe tot Pamantul. Geologul Dr. John Morris explica: “Rocile sedimentare,care prin definitie, sunt formate ca si sedimente de miscarea fluidelor, sunt alcatuite din bucati de roca sau alte materiale care au existat in alta parte, si s-au erodat sau dizolvat si redepozitat in locatia lor actuala.”1 Peste 70% din roca Pamantului este sedimentara (restul rocii de pe suprafata Pamantului este vulcanica sau metamorfica). In aceste straturi sedimentare de roca, geologii au descoperit unele caracteristici foarte ciudate. De exemplu, copaci fosilizati ingropati in tot felul de unghiuri, cu capul in jos, culcati pe o parte, de multe ori trecand prin mai multe straturi de roca, fiind evident rezultatul unui cataclism marin. Aceste fosile “polistrat” ( care sunt cuprinse in mai multe straturi) sunt un fenomen la nivel mondial.

Luati in considerare procentele de lucruri moarte pe care le gasim ingropate in straturile de roca sedimentara: “95% dintre toate fosilele sunt nevertebrate marine, in special crustacee. Din cele 5 procente ramase, 95 % sunt fosile de plante si alge (4,74%). 95% din cele 0.25 de procente ramase sunt alcatuite din alte nevertebrate, inclusiv insecte (0.2375%). Restul de 0.0125% include toate vertebratele, in special pesti. 95% din putinele fosile de vertebrate terestre contin mai putin de un os. (De exemplu doar 1,200 de schelete de dinozaur au fost gasite)”2 De asemenea, luati in considerare ramasitele de fosile abundente ale vietii marine gasite in varfurile fiecarui lant muntos din lume. De exemplu, grupuri de sute de stridii gigantice (300kg/650lbs) gasite pe varfurile muntilor Andes din America de Sud.3

Citeste Potopul Pagina 2 Acum!

Note de subsol:
1 John D. Morris, The Young Earth, 2001, p. 51.
2 Ibid. p. 70.
3 David Catchpoole, Creation magazine, vol. 24:2, pp. 54-55.Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?

Impartaseste-ne:

ShareUrmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:
Share


Perspectiva Stiintifica

Varsta Pamantului
Catastrophism
Varsta Pamantului
Datarea radiometrica
Cat de vechi este pamantul?
Potopul
Istoria dragonilor
Disparitia dinozaurilor
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Filosofica
Pretentiile Adevarului
Teism
Fondatorii Religiilor Lumii
Religiile Lumii
Cunoaste Adevarul
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Potopul to My Google!
Add Potopul to My Yahoo!
Add Potopul to My MSN
Add Potopul to NewsGator Online
Add Potopul to Bloglines
XML Feed: Potopul


Creatie Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutCreation.org, Toate Drepturile Rezervate.