Varsta Pamantului

Varsta Pamantului

 - Revizuirea datarii

Esti aici: Creatie >> Varsta Pamantului

Varsta Pamantului: Cum putem sti?
Putem determina varsta Pamantului ? Si daca da, cum? Savantii sunt in general de acord ca raspunsul la enigma varstei Pamantului este ascuns cu grija in scoarta terestra. Astfel, scala timpului geologic si datarea radiometrica au fost dezvoltate intr-un efort de a determina varsta Pamantului. Cea mai veche din cele doua metode de datare, scara de timp geologica, este de fapt un argument circular si prin urmare este considerat de multi cercetatori a fi slab. Cu toate acestea, pentru scara timpului geologic, s-a gandit o redefinire si o ajustare odata cu aparitia datarii radiometrice. Datarea radiometrica este mult mai obiectiva, si astfel mai importanta. Totusi, exista cateva ipoteze de baza care trebuie luate in considerare.


Varsta Pamantului – Coloana geologica
Coloana geologica este cea mai veche din cele doua metode de datare adoptate de cercetatori pentru a determina varsta Pamantului. Practic, acesta este modul in care functioneaza: multe straturi de roca ale Pamantului contin miliarde de fosile. Anumite fosile sunt prezente in mod unicat in anumite straturi de roca. Unele dintre aceste fosile au fost alese pentru a fi “fosile index”. Cercetatorii presupun varsta unei fosile index dupa treapta istorica a evolutiei din care se crede ca face parte. Aceasta varsta este apoi transferata stratului de roca in care a fost gasita fosila index. Apoi, pentru a determina varsta tuturor fosilelor din acel strat de roca, ne uitam la varsta stratului de roca in care acestea se gasesc. Astfel determinam varsta stratului de roca dupa fosilele ce le contine, si determinam varsta fosilelor dupa varsta stratului de roca in care au fost gasite. Multi considera acest rationament circular. Pentru a invata mai multe despre acest argument circular, viziteaza site-ul nostru scara geologica a timpului.


Varsta Pamantului – Datarea radiometrica
Datarea radiometrica este sistemul principal de datare folosit de cercetatori pentru a determina varsta Pamantului. Pe scurt, functioneaza in felul urmator: atomii sunt in general considerati ca fiind cea mai mica parte a materiei; totul este compus din atomi. Atomii sunt alcatuiti din protoni, neutroni si electroni. Un “element” este o substanta alcatuita din atomi care au acelasi numar de protoni. Cu toate acestea, in cazul in care acesti atomi au prea multi sau prea putini neutroni, elementul devine instabil si se dezintegreaza. Elementul instabil se va dezintegra in cele din urma intr-un element stabil. Tehnica datarii radiometrice utilizeaza acest proces de dezintegrare natural masurand de cat timp este nevoie pentru ca un element instabil sa se dezintegreze intr-un element stabil si masurand cat de multe elemente stabile au fost produse de elementul instabil, astfel determinand de cat timp elementul instabil se afla in dezintegrare. Varsta este apoi transferata la modelul de roca ce contine elementele masurate. Varsta populara de 4.6 miliarde de ani a planetei Pamant a fost obtinuta prin aplicarea tehnicilor de datare radiometrica unui meteorit numit “allende” (a-yen-day), despre care oamenii de stiinta presupun ca s-a format odata cu Pamantul. Cu toate acestea, aceste date nu sunt concludente. Certitudinea si presupunerea sunt contrarii. Datele obtinute prin tehnici de datare radiometrice sunt extrem de mediatizate dar ipotezele fundamentale folosite nu sunt. Pentru a afla mai multe despre aceste ipoteze fundamentale,vizitati site-ul nostru datarea radiometrica.

Afla mai multe acum!Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?

Impartaseste-ne:

ShareUrmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:
Share


Perspectiva Stiintifica

Cat de vechi este pamantul?
Varsta Pamantului
Potopul
Datarea radiometrica
Disparitia dinozaurilor
Istoria dragonilor
Varsta Pamantului
Catastrophism
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Filosofica
Pretentiile Adevarului
Teism
Fondatorii Religiilor Lumii
Religiile Lumii
Cunoaste Adevarul
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Varsta Pamantului to My Google!
Add Varsta Pamantului to My Yahoo!
Add Varsta Pamantului to My MSN
Add Varsta Pamantului to NewsGator Online
Add Varsta Pamantului to Bloglines
XML Feed: Varsta Pamantului


Creatie Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutCreation.org, Toate Drepturile Rezervate.