Bestaat God

Bestaat God

 - Wetenschappelijk?
U bent hier: Schepping >> Bestaat God

Bestaat God? ľ Een Wetenschappelijk Onderzoek
Bestaat God?? Ik werd laatst gevraagd om het bestaan van God te bewijzen. Dat gebeurde in een gesprek onder vier ogen met een sceptische vriend, die op de een of andere manier de bewijslast op mijn schouders legde. Hij wilde geen religieuze, morele of filosofische argumenten - hij wilde het wetenschappelijke "bewijs".

Bestaat God? ľ Is een Wetenschappelijke Benadering Mogelijk?
Als het aankomt op de vraag ôBestaat God?ö, dan zijn er feitelijk maar twee mogelijke conclusies: God bestaat wel, of Hij bestaat niet. Er is geen middenweg. Er zijn geen gradaties. Of je nu een athe´st bent of een the´st, er bestaat een zekere mate van kennis, en er bestaat een zekere mate van geloof.

Ik dacht even na... kan ik het bestaan van God bewijzen -- op een wetenschappelijke manier? In mijn religieuze/morele/filosofische ervaring is Zijn bestaan voor mijzelf al bewezen. Maar, mijn vriend maakte niet dezelfde reis in zijn leven als de mijne. Hij wilde de feiten -- hij wilde naturalistisch bewijs voor een bovennatuurlijke realiteit.

Ik kwam tot de conclusie dat de vraag van mijn vriend billijk was. Hij verdiende dat ik mijn best deed om een antwoord te geven. Dus probeerde ik dit te doen...

Bestaat God? ľ Een Wetenschappelijke Bestudering van het Bewijs
God mag dan niet bewijsbaar zijn door middel van mathematische formules of natuurkundige eigenschappen, maar we leven in een tijdperk waarin het bewijs voor God overal om ons heen zichtbaar is. Kijk maar eens door de Hubble telescoop en tuur naar de rand van de gigantische kosmos. Bekijk de monitor van een electronenmicroscoop en duik in de ingewikkelde wereld van een organische cel. Ga er eens voor zitten en lees een complete bibliotheek van informatie die de complexiteit onthult van de digitale code die een bevruchte eicel transformeert tot een menselijk wezen. Bestudeer de principes van de kwantummechanica en onderzoek de wereld die bestaat buiten de ons bekende dimensies. Onderzoek de aard van je bewustzijn, je onderbewustzijn, je morele waarden, je gedachten over religie. Probeer dan al deze realiteiten te verzoenen met de basistheorie van willekeurigheid en chaos.

Gebaseerd op onze hedendaagse kennis geloof ik oprecht dat het athe´sme (het niet geloven in wat voor god dan ook) veel meer op "geloof" gebaseerd is dan het the´sme (het geloven in het bestaan van een god).

Ik vroeg mijn vriend: "Heb je werkelijk ooit nagedacht over beschikbare bewijsstukken voor het bestaan van God? Of, veronderstel je dat dit een puur naturalistische wereld is en sluit je zo je ogen voor sommige bewijsstukken? Als ik enkele empirische bewijsstukken noem, sta je dan ook wel open om deze te onderzoeken?"

Mijn vriend vroeg me om verder te gaan. Welnu, hier is mijn poging om enkele primaire wetenschappelijke observaties te noemen die op het bestaan van God wijzen:

  • Causatie. God biedt de beste verklaring voor het bestaan van het universum en alles wat zich daarin bevindt (de alternatieve theorie stelt dat "niets" explodeerde en dat dat resulteerde in alles wat we om ons heen zien).
  • Orde. God biedt de beste verklaring voor abstracte noties, zoals getallen, mathematische formules, chemische processen en natuurwetten (de alternatieve theorie stelt dat de chaotische eerste elementen zichzelf tot complexe informatiesystemen rangschikten).
  • Ontwerp. God biedt de beste verklaring voor de absolute complexiteit die inherent is aan de kosmologische, stellaire, planetaire, chemische en biologische systemen (de alternatieve theorie stelt dat willekeurig toeval een schijnbaar ontwerp ontwikkelde)
  • Gecodeerde Instructies. God biedt de beste verklaring voor de digitale DNA-code die zich in al het leven op aarde bevindt en dit controleert (de alternatieve theorie stelt dat complexe codes, zoals de binaire codes waarmee computers werken, plotsklaps zonder enige vorm van programmeren, testen en 'debuggen' tot ontstaan kunnen komen).
  • Onreduceerbare Complexiteit. God biedt de beste verklaring voor volledig functionerende biologische organismen, systemen en subsystemen die niet door middel van geleidelijke evolutionaire processen zouden kunnen ontstaan zonder al op een lager evolutionair niveau volledig op te houden met functioneren (de alternatieve theorie stelt dat biologische systemen enorme, onzichtbare sprongen namen van eenvoud tot complexiteit zonder een gericht proces of vooruitziende instructies).
  • Dualiteit. God biedt de beste verklaring voor de afzonderlijke menselijke functies van brein en bewustzijn (materie en verstand) (de alternatieve theorie is het monisme - alleen materie bestaat en het menselijk brein lijkt slechts een afzonderlijke onderbewuste capaciteit te hebben).
  • Moraliteit. God biedt de beste verklaring voor het bestaan van liefde, emotie, altru´sme en inherente morele/ethische waarden over de hele wereld (de alternatieve theorie stelt dat door middel van ongeleide materialistische processen een hoger menselijk bewustzijn is geŰvolueerd).

Bestaat God? ľ Een Wetenschappelijke Conclusie
Als het aankomt op de vraag ôBestaat God?ö, dan bestaan er slechts twee wetenschappelijke wereldbeelden - Iets/Iemand deed het of het gebeurde vanzelf. Of het nu het begin van de kosmos is of het begin van het leven, het begin van de mensheid of het begin van het verstand, ofwel er is Iets/Iemand verantwoordelijk voor dit alles ofwel dit alles is verantwoordelijk voor zichzelf.

ôBestaat God??ö Is dit Řberhaupt een vraagstuk voor de wetenschap? Het lijkt feitelijk een zaak voor de forensische wetenschappen te zijn, omdat we de geboorte van het universum of de vorming van het eerste leven niet in een laboratorium kunnen nabootsen. Daarom verzamelen we het waarneembare bewijs in onze wereld en passen we onze forensische onderzoekstalenten toe om de collectieve betekenis ervan te analyseren. Uiteindelijk moeten we allemaal het bewijs voor onszelf verzamelen en onderzoeken. Of dit nu verwoord wordt als een wetenschappelijk onderzoek of als een puur religieus/moreel/filosofisch vertrouwen, het is uiteindelijk geen vraagstuk voor het laboratorium. Het is een persoonlijke, onderzoekende beslissing die ieder van ons zal moeten nemen.

Lees Nu Meer Over Bestaat God?


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Bekijk Deze Korte Video!
Bestaan Van God


Bestaan Van God Video
Wetenschappelijke Wereldbeelden

De Oorsprong van het Universum
Oorsprong van het Universum
Verschijningen der Natuur
God de Schepper
Schepping
Kosmische Fijnafstemming
Creationisme en Wetenschap
Bewijs voor de schepping
Intelligent Design
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
The´sme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Bestaat God to My Google!
Add Bestaat God to My Yahoo!
XML Feed: Bestaat GodWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Athe´st   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.