De Zondvloed

De Zondvloed

 - Het Bewijs
U bent hier: Schepping >> De Zondvloed

De Zondvloed - Het Bijbelse Verhaal
De Zondvloed (ook bekend als Noach's vloed) is de wereldwijde catastrofale gebeurtenis die de aarde tussen 2000 en 3000 voor Christus verwoestte. Volgens het Boek Genesis, Hoofdstukken 6 tot en met 9, had de mensheid op de aarde zich tot zo'n poel van verderf verlaagd dat God, in Zijn soevereiniteit, besloot om de aarde te zuiveren. Uit genade besloot Hij om een enkele mensenfamilie te sparen, net als een variŽteit aan vertegenwoordigers van het dierenrijk, die de Aarde weer zouden bevolken nadat de vloedwaters zich zouden terugtrekken. "Alleen Noach vond bij de HEER genade." (Genesis 6:8), de vaderfiguur van deze gekozen familie, die werd opgedragen om een gigantische ark te bouwen. Deze ark (ook bekend als Noach's ark), was het middel voor hun verlossing. Na de vloed verlieten de acht menselijke overlevenden de ark. Deze acht waren alles wat was overgebleven van het menselijk ras: Noach, zijn vrouw, hun drie zonen, en de drie vrouwen van hun zonen.

De Zondvloed - Een Universele Traditie
Volgens de Bijbel is elk mens die ooit sinds de Zondvloed heeft geleefd een directe afstammeling van Noach's kleine groep. Het volgt hier logisch uit dat, ondanks de relatieve isolatie van de diverse culturen die sinds de Zondvloed zijn opgebloeid, tradities over deze traumatische gebeurtenis in overvloed en universeel aanwezig zouden moeten zijn, overgeleverd van generatie op generatie, omdat elke cultuur direct afstamt van de overlevenden van de Zondvloed. En inderdaad, de Zondvloed-tradities bestaan wereldwijd, en in overvloed. Letterlijk honderden Zondvloed-tradities zijn bewaard gebleven over de hele wereld, in Europa, AziŽ, Afrika, AustraliŽ en de Amerika's. Samen bekrachtigen deze Zondvloed-tradities het verslag over de Zondvloed in het Bijbelse Boek Genesis. Onder deze overgebleven Zondvloed-tradities zijn twee van de oudst bekende verhalen die de steen des tijds hebben overleefd: China's klassieke Hihking en Babylon's epische Gilgamesh. Deze Zondvloed-tradities zijn opvallend consequent, wanneer de relatieve isolatie van de afzonderlijke culturen en de menselijke neiging om met het verstrijken der tijd verhalen op te blazen en te overdrijven in beschouwing worden genomen.

De Zondvloed - Fysiek Bewijs
De Zondvloed "mythe" is niet zomaar een allegorie uit de oudheid met de bedoeling om ons over God's veroordeling van zonde te leren. De Zondvloed was een werkelijke historische gebeurtenis en de aardkorst is hiervan op vele overtuigende manieren een getuigenis. Bekijk het fossielenbestand: miljarden dode dingen die in sedimentatie ("door water afgezet gesteente") zijn begraven worden over de hele aarde gevonden. Geoloog John Morris legt uit, "Sedimentair gesteente wordt per definitie als sedimenten afgezet door bewegende vloeistoffen, bestaat uit stukken gesteente of ander materiaal dat eerst ergens anders bestond, en die geŽrodeerd of opgelost werden en in hun huidige locatie werden afgezet."[1] Meer dan 70% van het gesteente aan het aardoppervlak is sedimentair gesteente (de rest van het gesteente bestaat uit gestold en getransformeerd gesteente). In deze lagen van sedimentair gesteente vinden geologen enkele zeer merkwaardige karakteristieken. Gefossileerde bomen zijn bijvoorbeeld begraven onder alle mogelijke hoeken, overeind en ondersteboven, vaak door meerdere lagen van gesteenten, duidelijk het resultaat van een maritiem cataclysme. Deze "poly-strata" fossielen ("poly", wat "meerdere" betekent; en "strata", wat "gesteente-lagen" betekent) zijn een wereldwijd fenomeen.

Beschouw de verhoudingen van de dode dingen die we begraven vinden in deze sedimentaire gesteenten: "95% van alle fossielen zijn maritieme ongewervelde dieren, in het bijzonder schaaldieren. Van de overige 5% zijn 95% algen- en plantenfossielen (4.74%). 95% van de resterende 0.25% bestaan uit de andere ongewervelde dieren, waaronder insecten (0.2375%). De overige 0.0125% bevat alle gewervelde dieren, vooral vissen. 95% van de weinige gewervelde land-dieren bestaat uit minder dan ťťn bot. (Bijvoorbeeld, er zijn slechts ongeveer 1200 dinosaurus-skeletten gevonden.)"[2]

Beschouw ook de overvloed aan fossiele resten van maritiem leven dat op de toppen van elke bergketen in de wereld wordt aangetroffen. Zo werden bijvoorbeeld clusters van honderden gigantische (300 kg) oesters gevonden op de toppen van de Andes bergen in Zuid-Amerika.[3]

Lees Nu De Zondvloed Pagina 2!

[1] John D. Morris, The Young Earth, 2001, p. 51.
[2] Idem. p. 70.
[3] David Catchpoole, Creation magazine, vol. 24:2, pp. 54-55.


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


De Zondvloed Video Video!
De Zondvloed Video


De Zondvloed Video
Wetenschappelijke Wereldbeelden

Radiometrische Datering
Hoe Oud Is De Aarde
Leeftijd Van De Aarde
De Zondvloed
Catastrofisme
Geschiedenis van de Draken
Dinosaurus Fossielen
Leeftijd van de Aarde
Geologische Tijdschaal
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
TheÔsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add De Zondvloed to My Google!
Add De Zondvloed to My Yahoo!
XML Feed: De ZondvloedWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een AtheÔst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
Schepping Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutCreation.org, Alle Rechten Voorbehouden.