Cartea Genezei

Cartea Genezei

 - Istoria creatiei

Esti aici: Creatie >> Cartea Genezei 2
(Citeste Cartea Genezei Partea I)

Cartea Genezei: Dumnezeul creator este necesar
Aproape 100 de ani dupa Darwin, istoria prezentata in cartea Genezei a fost din nou adeverita de observatiile stiintifice. Odata cu avansarile in Biochimie, Microbiologie si Genetica, mecanismul evolutionist propus de Darwin a fost dovedit a fi deficient. Selectia naturala a fost dovedita ca este un proces conservativ si nu creativ. Astfel, teoria evolutiei nu este un mecanism realizabil. Mai mult, informatia si codul (conventia) de limbaj din molecula ADN impreuna cu obstacolul de netrecut al complexitatii ireductibile inca odata au demonstrat necesitatea unui Dumnezeu creator.


Cartea Genezei – Istoria creatiei
Cartea Geneza inregistreaza sase zile ale creatiei, la care se face de obicei referire ca la “saptamana creatiei”:

  Ziua 1 – Spatiul/Timpul, pamantul (o masa de apa) si o sursa temporara de lumina;
  Ziua 2 – Atmosfera pamantului;
  Ziua 3 – Uscatul si vegetatia;
  Ziua 4 – Soarele, luna si stelele (pentru lumina, semne, zile si ani);
  Ziua 5 – Viata din mare si fapturile zburatoare;
  Ziua 6 – Animalele de pe uscat si omul.
De multe ori oamenii se intreaba cum a putut avea loc ciclul de zi-noapte din ziua intai pana in ziua a treia din moment ce doar in ziua a patra Dumnezeu a creat soarele pentru a fi sursa permanenta de lumina pentru pamant. Tot ce trebuie sa faca pamantul pentru a avea un ciclu de zi-noapte este ca acesta sa se roteasca in jurul axei sale si lumina sa vina din alta directie. Relatarea Genezei ne spune ca Dumnezeu a creat atat pamantul, cat si lumina in prima zi. De asemenea, relatarea Genezei ne spune ca in prima zi a avut ciclul de zi-noapte. Astfel, putem conclude logic ca pamantul deja se rotea din ziua intai in spatiu relativ la aceasta sursa de lumina. In ziua a patra Dumnezeu a creat soarele ca sursa permanenta de lumina pentru pamant. Astfel, sursa temporara de lumina, oricare ar fi fost ea, nu mai era necesara.

Cartea Genezei este baza pentru institutia universala a saptamanii de sapte zile. Ciclul de zi-noapte din douazeci si patru de ore este determinat de rotatia pamantului in jurul axei sale. Ciclul lunar de treizeci de zile este determinat de orbita lunii. Ciclul anului de trei sute saizeci si cinci de zile este determinat de orbita solara a pamantului. Este interesant faptul ca ciclul de saptamana de sapte zile este universal, si totusi nu are nici o baza in afara cartii Geneza.


Cartea Genezei – Caderea omului si blestemul
Cartea Genezei inregistreaza “caderea omului”. La inceput Dumnezeu a facut o creatie perfecta. Totul era “foarte bun”. Un component necesar al perfectiunii este dragostea. Un component necesar al dragostei este vointa libera. Prin definitie, adevarata dragoste nu poate exista fara vointa libera. Fara a avea capacitatea de a alege raul, nu exista capacitate adevarata de a alege dragostea. Astfel, Dumnezeu ne-a creat cu potential pentru pacat, insa nu a creat pacatul in sine. Adam, primul om, si-a dat seama de acest potential si a adus pacatul in lume preferandu-se pe sine in defavoarea lui Dumnezeu – un act egoist. Cuvantul “pacat” (in engleza “sin” – n.tr.) este un termen englezesc vechi din arta tragerii cu arcul care inseamna simplu “a gresi tinta” (in constrast cu “centrul tintei” [in engleza “bulls eye” – n.tr.] care inseamna a nimeri tinta). Cuvantul “pacat” la fel ca si cuvantul “dragoste” a devenit un cliseu si aproape ca si-a pierdut sensul initial. Simplu spus, oridecateori noi “pacatuim” gresim tinta din perspectiva lui Dumnezeu. Dumnezeu ne-a facut pentru a-L alege pe El, pentru a ajunge sa-L cunoastem, cat si pentru a-L iubi. In general suntem interesati mai mult de noi insine decat de Dumnezeu. Inventam propriii nostri dumnezei in loc sa-L acceptam pe adevaratul Dumnezeu. Nu vrem sa-L cunoastem. Nu alegem sa-L iubim.

Citeste Cartea Genezei Pagina 3 Acum!Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?

Impartaseste-ne:

ShareUrmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:
Share


Ucenicie

Teoria hiatului
Evanghelia dupa Ioan
Cina cea de taina
Cartea Genezei
Isus a plătit
Mielul lui Dumnezeu
Exista oare iad?
Material Suplimentar De Explorare...

Inchinare
Partasie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Cartea Genezei to My Google!
Add Cartea Genezei to My Yahoo!
Add Cartea Genezei to My MSN
Add Cartea Genezei to NewsGator Online
Add Cartea Genezei to Bloglines
XML Feed: Cartea Genezei


Creatie Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutCreation.org, Toate Drepturile Rezervate.