Cartea Genezei

Cartea Genezei

 - Originea pacatului

Esti aici: Creatie >> Cartea Genezei 3
(Citeste Cartea Genezei Partea I)

Cartea Genezei - Pacatul originar
Cartea Genezei introduce realitatea “pacatului originar”. Multi oameni au probleme cu acest concept – ideea ca Adam a adus pacatul in intreaga lume. Totusi, acest lucru nu este cu mult diferit de boala ereditara. Multe familii sunt chinuite de predispozitia ereditara pentru dezvoltarea anumitor tipuri de cancer sau a altor boli mintale sau psihice. In mod asemanator, stra-stra-stra-stra...strabunicul tau Adam a “contactat” pacatul si acum tu l-ai luat! Fiecare barbat, femeie si copil este un descendent al lui Adam si astfel noi toti suferim de nenorocirea lui spirituala: noi toti suntem pacatosi. Biblia ne spune ca suntem “iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu” (2 Timotei 3:4). Daca nu esti sigur ca esti pacatos, iata mai jos o lista de control.

Dumnezeu are zece legi morale de baza si asteapta fiecare sa traiasca dupa ele:

  • Pune-L pe Dumnezeu pe primul loc inainte de orice altceva (Iubeste-L pe Dumnezeu)
  • Nu-ti face nici un fel de dumnezei falsi (bani, putere, sex, faima, etc.).
  • Niciodata nu folosi numele lui Dumnezeu ca injuratura.
  • Dedica o zi pe saptamana lui Dumnezeu.
  • Respecta-i pe tatal si pe mama ta.
  • Nu ucide (Biblia spune ca pana si a uri pe cineva in inima ta este crima)
  • Nu comite adulter (Biblia vorbeste ca chiar si pofta din inima ta este adulter)
  • Nu fura nimic, indiferent de valoarea lui.
  • Nu spune minciuna, nu conteaza cat de nevinovata.
  • Nu invidia pe nimeni pentru prorpietatea lui. (Cele Zece Porunci sunt parafrazate din Exod 20:2-17 si Deuteronom 5:6-21).


Cartea Genezei – Potopul
Cartea Genezei inregistreaza un potop global. In doar cateva sute de ani de la caderea omului, omenirea a ajuns in decadere morala. Aceasta imoralitate raspandita a starnit indignarea neprihanita a lui Dumnezeu. “Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau. I-a parut rau Domnului ca l-a facut pe om pe pamant si S-a mahnit in inima Lui. Si Domnul a zis: „Am sa sterg de pe fata pamantului pe omul pe care l-am facut, de la om pana la vite, pana la taratoare si pana la pasarile cerului; caci Imi pare rau ca i-am facut”. Dar Noe a capatat mila inaintea Domnului” (Geneza 6:5-8). Dumnezeu a avertizat lumea prin profetii Sai ca are sa o judece prin Potop. Enoh, un profet al lui Dumnezeu chemat sa avertizeze lumea de venirea judecatii, chiar si-a numit fiul in mod profetic “Metusala”, care inseamna “moartea lui va aduce”. Cu toate acestea, lumea nu s-a pocait.

Pe langa cartea Genezei, au supravietuit in obscuritatea timpului aproape trei sute de legende antice despre Potop – legende despre un potop global, gasite in Europa, Asia, Africa, Australia si America. Aceste legende despre potop includ doua dintre cele mai vechi povesti care au supravietuit trecerii timpului: opera clasicului chinez Hihking si epopeea lui Ghilgames din Babilon. Aceste legende sunt remarcabil de consecvente luand in considerare izolarea relativa a culturilor si durata timpului scurs de la potop. Din cele aproximativ trei sute de relatari antice, 95% vorbesc de un dezastru doar cu potop, 95% pretind ca potopul era global, 88% vorbesc despre o familie de oameni favorizata care a fost salvata de la innecare pentru a restabili rasa umana; 66% spun ca familia a fost avertizata dinainte de venirea cataclismului; 66% arunca vina pentru potop asupra rautatii oamenilor si 70% povestesc despre o corabie ca fiind mijlocul prin care familia aleasa (si animalele) au supravietuit potopului.

Cartea Genezei declara ca cei opt oameni care au debarcat din arca lui Noe dupa ce s-au retras apele erau singurii oameni care au ramas din rasa umana. Acestia opt erau Noe, sotia lui si cei trei fii ai lor impreuna cu sotiile. Astfel, fiecare om este un descendent direct din aceasta mica ramasita.

Citeste Cartea Genezei Pagina 4 Acum!

Citeste Cartea Genezei, pagina a 4-a, acum!Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?

Impartaseste-ne:

ShareUrmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:
Share


Ucenicie

Teoria hiatului
Cina cea de taina
Exista oare iad?
Evanghelia dupa Ioan
Cartea Genezei
Mielul lui Dumnezeu
Isus a plătit
Material Suplimentar De Explorare...

Inchinare
Partasie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Cartea Genezei to My Google!
Add Cartea Genezei to My Yahoo!
Add Cartea Genezei to My MSN
Add Cartea Genezei to NewsGator Online
Add Cartea Genezei to Bloglines
XML Feed: Cartea Genezei


Creatie Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutCreation.org, Toate Drepturile Rezervate.