Cartea Genezei

Cartea Genezei

 - Potopul global

Esti aici: Creatie >> Cartea Genezei 4
(Citeste Cartea Genezei Partea I)

Cartea Genezei – Cataclismul global
Dovezile arata spre potopul global descris in cartea Genezei. Fosilele descoperite sunt marturia unor catastrofe si cataclisme cu potop global din trecut. Toate fosilele (cu foarte putine exceptii) sunt gasite ingropate in straturile din roca sedimentara. Straturile din roca sedimentara sunt rezultatul sortarii hidrologice. Geologistul Dr. John Morris scrie: “Rocile sedimentare, prin definitie, sunt depuse ca sedimente de miscarea apei si sunt formate din bucati de roca sau alt material care a fost in alta parte, s-au erodat, s-au dizolvat si s-au redepus in locul lor prezent” (Morris, “The Young Earth” [“Pamantul tanar”, n.tr.], 2001, p. 51).

Rocile sedimentare cuprind aproape 70% din suprafata pamantului (celelalte 30% sunt alcatuite din roca vulcanica si metamorfica). “95% din toate fosilele sunt nevertebrate marine, in special moluste. Din celelalte 5%, 95% dintre ele sunt plante si alge fosile (4,74%). 95% din 0,25% ramase sunt alcatuite din alte nevertebrate, inclusiv insecte (0,2375%). Celelalte 0,0125% includ toate vertebratele, mai ales pesti. 95% din putinele vertebrate terestre sunt alcatuite din mai putin de un os. (De exemplu, au fost gasite doar aproximativ 1.200 de schelete de dinozauri)” (Ibidem, p. 70). Cele mai multe fosile sunt gasite in masivele cimitire de fosile. Gasite peste tot in scoarta pamantului, cimitirele de fosile sunt alcatuite din ramasite de fosile concentrate, sfaramate, deformate si contorsionate care arata ca si cum un numar mare de animale putrezite au fost aruncate toate impreuna intr-un morman.


Cartea Genezei – Populatia lumii
Relatarea potopului din cartea Geneza este de asemenea intarita de statisticile cu privire la populatia lumii. Astazi ni se spune ca oamenii au evoluat in urma cu aproape doua milioane de ani. Atunci de ce exista in lume doar sase miliarde de oameni? In anul 2000 populatia lumii a depasit sase miliarde. In 1985 ea a trecut de cinci miliarde. In 1977 ea a depasit 4 miliarde. In 1962 ea a trecut de 3 miliarde. In 1930 populatia lumii era aproximativ 2 miliarde. In 1800 ea era aproximativ un miliard. Pe baza datelor de recensamant din antichitate, oamenii de stiinta estimeaza ca populatia lumii era in jur de ¼ de miliard pe vremea lui Isus Cristos. Potopul a avut loc cu aproape 4.400 de ani in urma, din care au supravietuit 8 oameni. Daca urmarim curba de crestere a populatiei vedem ca populatia umana a lumii ar fi putut proveni din patru cupluri in urma cu 4.400 de ani. Se pare ca rata de crestere a populatiei umane este de aproape 2% pe an. Ei bine, dar ce facem cu razboaiele, foametea, ciumele, etc.? Ia de exemplu Ciuma neagra. Ea a omorat 1/3 din intreaga populatie a Europei. Totusi, in mai putin de 100 de ani populatia si-a revenit si a depasit numarul initial. Lucrul acesta se datoreaza faptului ca infrastructura era deja stabilita. Populatia lumii a scazut in timpul celui de al doilea razboi mondial, insa a revenit imediat prin “baby boom-uri” (explozii demografice, n.tr.). Dupa o pierdere mare intotdeauna urmeaza un boom masiv. Ideea de baza este aceasta: daca oamenii au existat un milion de ani (jumatate din cele doua milioane presupuse de evolutionisti), potrivit ratei actuale de crestere, populatia lumii ar trebui sa fie 10^8600. Aceasta inseamna 10 cu 8.600 de zerouri dupa el!


Cartea Genezei – Dispersarea globala
Cartea Geneza povesteste mai departe despre separarea grupurilor de oameni. La inceput a fost o singura limba: “Tot pamantul avea o singura limba si aceleasi cuvinte” (Geneza 11:1). Dumnezeu, in providenta Sa divina, a decis sa separe familiile in grupuri de limbi. Unii cercetatori cred ca Dumnezeu a decis sa separe omenirea in grupuri de limbi fiindca am sfidat in mod hotarat porunca divina a lui Dumnezeu de “a umple pamantul” (Geneza 1:28, 9:1). Oamenii si-au spus unii altora: “Haide sa ne zidim o cetate si un turn al carui varf sa atinga cerul si sa ne facem un nume, ca sa nu fim imprastiati pe toata fata pamantului” (Geneza 11:4). Oricare a fost motivul, Dumnezeu a decis: “Haide sa Ne pogoram si sa le incurcam acolo limba, ca sa nu-si mai inteleaga vorba unii altora” (Geneza 11:7). “Si Domnul i-a imprastiat de acolo pe toata fata pamantului; asa ca au incetat sa zideasca cetatea. De aceea cetatea a fost numita Babel (ebr.: incurcatura), caci acolo a incurcat Domnul limba intregului pamant si de acolo i-a imprastiat Domnul pe toata fata pamantului” (Geneza 11:8-9).

Citeste Cartea Genezei Pagina 5 Acum!

Citeste Cartea Genezei, pagina a 5-a, acum!Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?

Impartaseste-ne:

ShareUrmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:
Share


Ucenicie

Cartea Genezei
Exista oare iad?
Evanghelia dupa Ioan
Isus a plătit
Cina cea de taina
Mielul lui Dumnezeu
Teoria hiatului
Material Suplimentar De Explorare...

Inchinare
Partasie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Cartea Genezei to My Google!
Add Cartea Genezei to My Yahoo!
Add Cartea Genezei to My MSN
Add Cartea Genezei to NewsGator Online
Add Cartea Genezei to Bloglines
XML Feed: Cartea Genezei


Creatie Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutCreation.org, Toate Drepturile Rezervate.