Cartea Genezei

Cartea Genezei

 - Nasterea unei natiuni

Esti aici: Creatie >> Cartea Genezei 5
(Citeste Cartea Genezei Partea I)

Cartea Genezei – Lista natiunilor
Dispersarea omenirii descrisa in cartea Geneza a dus la diferente culturale si fizice intre grupurile de oameni. Anumite deosebiri fizice au dominat, datorita conditiilor de mediu. Trasaturile fizice predominante au inceput sa fie asociate cu grupuri lingvistice distincte si au fost formate “rasele”. De fapt, exista doar o singura rasa – rasa umana. “Rasele” reprezinta pur si simplu combinatii ale genelor preexistente (cu mutatii degenerative minore).

Capitolul 10 din Cartea Genezei in general este cunoscut ca si “Lista natiunilor”. El inregistreaza 70 de natiuni descendente din Noe prin cei trei fii ai lui, despartite la turnul Babel. 26 de natiuni reprezinta descendentii lui Sem; 30 de natiuni reprezinta descendentii lui Ham si 14 natiuni reprezinta descendentii lui Iafet.


Cartea Genezei – Natiunea Israel
Cartea Genezea povesteste despre nasterea lui Israel, poporul ales de Dumnezeu, prin care urma sa vina in lume Fiul Sau, Isus Cristos. Natiunea Israel a inceput cu un singur om si chemarea lui de a-si parasi tara natala si de a-L urma pe Dumnezeu. Omul acesta era Avram (mai tarziu Dumnezeu i-a schimbat numele in “Avraam”, care inseamna “tatal unei multimi”). In cartea Evrei citim: “Prin credinta Avraam, cand a fost chemat sa plece intr-un loc pe care avea sa-L ia ca mostenire, a ascultat, si a plecat fara sa stie unde se duce. Prin credinta a venit si s-a asezat el in tara fagaduintei, ca intr-o tara care nu era a lui, si a locuit in corturi, ca si Isaac si Iacov, care erau impreuna mostenitori cu el ai aceleiasi fagaduinte” (Evrei 11:8-9)

Dumnezeu i-a promis lui Avraam un fiu de la Sarai, sotia lui stearpa (mai tarziu Dumnezeu i-a schimbat numele in “Sara” care inseamna “printesa”) chiar daca era trecuta de varsta cand putea sa aiba copii. Dumnezeu Si-a implinit promisiunea si Sara l-a nascut pe “Isaac” (care inseamna “ras” fiindca Sara a ras la ideea ca va avea copil, avand o varsta asa de inaintata). Dumnezeu i-a promis lui Avraam ca prin Isaac el va fi tatal unei mari natiuni ... apoi, El i-a cerut lui Avraam sa-l aduca jertfa pe Isaac! “Dupa aceste lucruri, Dumnezeu a pus la incercare pe Avraam si i-a zis: „Avraame!” „Iata-ma” a răspuns el. Dumnezeu i-a zis: „Ia pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pe care-l iubesti, pe Isaac; du-te in tara Moria si adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ti-l voi spune Eu”” (Geneza 22:1-2). Avraam l-a ascultat pe Dumnezeu, avand in continuare incredere in El ca Isi va implini promisiunea anterioara, aceea ca prin Isaac el va fi tatal unei mari natiuni. In cartea Evrei citim: “Prin credinta a adus Avraam jertfa pe Isaac, cand a fost pus la incercare: el, care primise fagaduintele cu bucurie, a adus jertfa pe singurul lui fiu! El caruia i se spusese: „In Isaac vei avea o samanta care-ti va purta numele!” Caci se gandea ca Dumnezeu poate sa invieze chiar si din morti: si, drept vorbind, ca inviat din morti l-a primit inapoi” (Evrei 11:17-19). Lucrul acesta a insemnat o credinta extraordinara! Si chair daca Avraam era un pacatos (la fel ca oricine altcineva), credinţa „i-a fost socotita ca neprihanire” (Romani 4:9). Dumnezeu l-a considerat pe Avraam neprihanit doar pentru ca a crezut in promisiunea Lui. “Caci ce zice Scriptura? „Avraam a crezut pe Dumnezeu, si aceasta i s-a socotit ca neprihanire””. (Romani 4:3).

Prin credinta “apoi Avraam a intins mana si a luat cutitul ca sa junghie pe fiul sau. Atunci Ingerul Domnului l-a strigat din ceruri si a zis: „Avraame! Avraame!” „Iata-ma!” a raspuns el. Ingerul a zis: „Sa nu pui mana pe baiat si sa nu-i faci nimic; caci stiu acum ca te temi de Dumnezeu, intrucat n-ai crutat pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pentru Mine”” (Geneza 22:10-12). Datorita ascultarii lui Avraam, ca nu a pastrat nimic de la Dumnezeu, nici pe fiul sau preaiubit, Dumnezeu i-a promis zicand: “„Pe Mine insumi jur” zice Domnul „pentru ca ai facut lucrul acesta si n-ai crutat pe fiul tau, pe singurul tau fiu, te voi binecuvanta foarte mult si-ti voi inmulti foarte mult samanta, si anume: ca stelele cerului si ca nisipul de pe tarmul marii; si samanta ta va stapani cetatile vrajmasilor ei. Toate neamurile pamantului vor fi binecuvantate in samanta ta, pentru ca ai ascultat de porunca Mea!”” (Geneza 22:16-18).

Prin urmare, Avraam l-a avut pe Isaac, Isaac l-a avut pe Iacov, caruia mai tarziu Dumnezeu i-a schimbat numele in “Israel” insemnand “cel care se lupta cu Dumnezeu”. Iacov a avut doisprezece fii care mai tarziu au devenit doisprezece semintii ale lui Israel. Isaac , Iacov, cei doisprezece fii ai lui Iacov si toti descendentii lor au fost pacatosi la fel cum cum suntem si noi. Biblia povesteste despre faptele bune si rele ale acestor oameni. Cu toate acestea, Dumnezeu Si-a implinit promisiunea. Prin Avraam si poporul evreu, Dumnezeu L-a adus pe Fiul Sau iubit in lume pentru a plati pacatele intregii omeniri.

Citeste Cartea Genezei Pagina 6 Acum!

Citeste Cartea Genezei, pagina a 6-a, acum!Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?

Impartaseste-ne:

ShareUrmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:
Share


Ucenicie

Cartea Genezei
Teoria hiatului
Evanghelia dupa Ioan
Exista oare iad?
Cina cea de taina
Isus a plătit
Mielul lui Dumnezeu
Material Suplimentar De Explorare...

Inchinare
Partasie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Cartea Genezei to My Google!
Add Cartea Genezei to My Yahoo!
Add Cartea Genezei to My MSN
Add Cartea Genezei to NewsGator Online
Add Cartea Genezei to Bloglines
XML Feed: Cartea Genezei


Creatie Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutCreation.org, Toate Drepturile Rezervate.