Istoria dragonilor

Istoria dragonilor

 - Inregistrari vechi

Esti aici: Creatie >> Istoria dragonilor

Istoria Dragonilor - Conceptul universal in culturile antice
Istoria dragonilor este aproape universala prin culturile antice ale lumii. De unde a originat acest concept global? Cum au reusit societatile, din toata lumea, sa descrie, inregistreze, deseneze, graveze, coase si sculpteze asemenea creaturi, intr-un mod atat de identic, daca nu au fost martori ale acestor creaturi in timpul vietii lor?


Istoria Dragonilor - Descoperirea dinozaurilor
Istoria dragonilor poate fi rezumata astfel: "Dragonii legendelor sunt similari, intr-un mod straniu, cu creaturile actuale care au trait in trecut. Ei sunt foarte similari cu marile reptile (dinozaurii), care au trait cu mult inainte ca omul sa fi aparut pe pamant" (Knox Wilson, "Dragon", The World Book Encyclopedia, Vol. 5, 1973, pg. 265.)

In lumina afirmatiei din Cartea Enciclopedica a Lumii, multi oameni nu realizeaza ca paleontologia (studiul erelor geologice antice bazat in principal pe studiul fosilelor) este o stiinta relativ noua. De fapt, conceptul dinozaurilor (soparlelor gigantice) doar a atins forma initiala cu mai putin de 180 ani in urma. Inainte de aceasta, oricine a gasit un os mare fosilizat a presupus ca vine de la un elefant, dragon sau gigant. Nu era nici o notiune de "stiinta" atasata la aceste descoperiri.

In 1841, cercetatorul englez Richard Owens a sugerat ca grupul de "noi descoperiri" ale animalelor sa fie numit "dinozauri" care in traducere inseamna "soparle grozave". De-a lungul urmatoarelor decenii, primele desene artistice ale dinozaurilor au fost chiar comice comparate cu ceea ce putem deduce stiintific astazi. Cum atunci, vase de lut, haine, picturi rupestre, si descrieri ale "dragonilor" de peste 2000 - 4000 ani vechime, descriu dinozaurii mai bine decat stiinta a putut sa o faca in mijlocul secolului XVIII?


Istoria dragonilor – un sumar al dovezilor
Unde sunt toate inregistrarile istoriei dragonilor? De fapt, sa incepem cu Biblia, cea mai publicata carte din istorie. O cautare a cuvantului "dragon" in versiunea King James a Bibliei, produce 34 rezultate separate in 10 carti diferite scrise cu aproximatie intre anii 2000 i. Cr si 90 d. Cr. Cuvantul "dragon" (in Evreieste: tannin) este folosit de-a lungul Vechiului Testament si de obicei se traduce ca "monstri ai apelor sau pamantului". In cartea lui Iov, autorul descrie aceste creaturi marete, Behemoth (Iov 40) si Leviatan (Iov 41). Cu toate ca traducerile recente ale Bibliei folosesc cuvintele elefant, hipopotam sau crocodil in loc de Behemoth sau Leviatan, limba ebraica si contextul descrierilor nu permit asemenea interpretari.

Bineinteles, istoria dragonilor nu este nicidecum limitata la Biblie. Dragonii se regasesc in China, Europa si Orientul Mijlociu si America Latina veche, toate avand inregistrari similare ale "dragonilor" si ale altor monstri. Unele culturi s-au inchinat acestor creaturi. Spre exemplu, scrierile lui Marco Polo in China arata ca palatul regal pastra dragoni pentru ceremonii si dragonii erau vanati pentru carne si medicamente in Provincia Karazan. Inscrieri ale istoricului grec Herodot si ale istoricului evreu Iosif descriu reptile zburatoare in Egiptul antic siArabia. In alte culturi, era o mare onoare sa omori aceste creaturi. Se afla numeroase inscrieri ale razboinicilor omorand acesti monstri grozavi pentru a isi stabili o autoritate in satul lor. Gilgames, Fafnir, Beowulf si alte legende faimoase incluzand mitologia Egiptului, Greciei si Romei includ descrieri specifice ale dragonilor si a altor creaturi asemanatoare dinozaurilor.

Istoria dragonilor este descoperita pe numeroase obiecte antice de arta din toata lumea. Creaturi asemanatoare dinozaurilor se afla pe semne terestre Babiloniene, mozaicuri Romane, vase Asiatice si robe regale, giulgiuri funebre Egiptene si sigilii guvernamentale, pietre funebre peruviene si tapiterii, sculpturi Mayase, petroglife (desene in pietre sculptate) aboriginale si ale bastinasilor americani, si multe alte piese de arta ceremoniala de-a lungul culturilor antice. Ce inseamna cu adevarat toate aceste dovezi? Te rog continua sa citesti...

Citeste Istoria dragonilor Pagina 2 Acum!Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?

Impartaseste-ne:

ShareUrmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:
Share


Perspectiva Stiintifica

Datarea radiometrica
Omul de Piltdown
Varsta Pamantului
Varsta Pamantului
Istoria dragonilor
Disparitia dinozaurilor
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Filosofica
Pretentiile Adevarului
Teism
Fondatorii Religiilor Lumii
Religiile Lumii
Cunoaste Adevarul
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Istoria dragonilor to My Google!
Add Istoria dragonilor to My Yahoo!
Add Istoria dragonilor to My MSN
Add Istoria dragonilor to NewsGator Online
Add Istoria dragonilor to Bloglines
XML Feed: Istoria dragonilor


Creatie Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutCreation.org, Toate Drepturile Rezervate.