Varsta Pamantului

Varsta Pamantului

 - Invata

Esti aici: Creatie >> Varsta Pamantului

Varsta Pamantului: De ce conteaza?
"Varsta Pamantului" este o intrebare aflata pe multe motoare de cautare ale Internetului in zilele acestea. De ce? Pentru ca este o intrebare esentiala si intreaga lume este impartita de ea. Raspunsul la aceasta intrebare formata din doua cuvinte va reflecta intreaga ta viziune asupra lumii.


Varsta Pamantului: Doua viziuni
O simpla privire asupra intrebarii "Varsta Pamantului" ne arata ca in realitate sunt doar doua solutii posibile referitoare la cum totul a luat fiinta -- Creatie sau Evolutie. Creatia este conceptul prin care Cineva din afara Universului a creat Universul. Evolutia este in principal explicatia ateista a originilor. Trebuie subliniat faptul ca niciuna din cele doua teorii nu a fost dovedita de dovezi. Ambele teorii ar trebui tratate ca si credinte "religioase" din moment ce ambele sunt sustinute de credinta, separate si distincte de fapte testabile, repetabile. Este confirmat faptul ca Evolutia nu este posibila fara perioade de timp excesive (este argumentat ca, chiar fiind date perioade excesive de timp, Evolutia nu este posibila din motive variate). Daca Pamantul este tanar, ramanem doar cu o singura optiune -- Creatie Speciala. Daca Pamantul este extrem de batran, evolutia este posibila teoretic. Evident ca acest lucru este in interesul Evolutionistilor, si anume: sa dovedeasca un Pamant batran. Astfel, avem intrebarea: "Care este Varsta Pamantului?"


Varsta Pamantului: Educatie sau Indoctrinare?
Scolile publice din SUA vad intrebarea "varstei Pamantului" ca o separare intre Biserica si Stat. Ei se simt obligati sa promoveze Pamantul batran ca o modalitate de a-L indeparta pe Dumnezeu din educatia publica. Aceasta este o contradictie, din moment ce o opinie ateistica nu este mai putin "religioasa" decat opinia Creationista. Ca rezultat imediat al acestui efort se afla cenzurarea dovezilor Pamantului tanar. Rezultatul pe termen lung este ca studentii nostri sunt indoctrinati, nu educati. Un copil dintr-o scoala publica din SUA nu invata ambele teorii ale originii. Ca si rezultat, Evolutia este predata ca fiind un fapt stiintific. Aici sunt cateva exemple de dovezi care nu ajung la tinerii din ziua de astazi:

  • Exista aproximativ de 5 ori mai multe Cronometre Naturale care indica un Pamant tanar decat cele care indica un Pamant batran. Studentul de azi nu cunoaste NICI UNUL dintre Cronometrele Naturale care indica un Pamant tanar si de aceea este ignorant in proportie de 80% din totalul de informatii.
  • Toate informatiile sunt interpretate prin presupozitii
  • Ce sunt presupozitiile si cum s-a ajuns la ele? (un exemplu ar fi ipotezele de determinare radiometrica a varstei)
  • Uniformismul este predat ca fiind un fapt stiintific cand de fapt este o presupozitie Evolutionista pentru a explica straturile sedimentare. Uniformismul a fost slabit dramatic de dovezi geologice cum ar fi fosilele din poli-straturi si lipsa de eroziune dintre straturi.
  • Exista o alternativa la Uniformism - Catastrofism - care este validata de manuscrise vechi, fosilele dintre poli-straturi, fosilele scoici (in pozitie inchisa) gasite pe varful Muntelui Everest, piatra sedimentara, faptul ca 95% dintre toate fosilele inregistrate sunt marine nevertebrate, etc.
  • Sunt de fapt sase stagii necesare ale Evolutiei pentru ceea ce vedem in lumea din ziua de azi (cosmica, chimicala, stelara/planetara, organica, macro si micro). Doar o stagiune, Micro-evolutia, a fost studiata iar restul sunt abia presupuse. Mai multe din aceste presupuneri s-au dovedit a fi nerezonabile (spre exemplu lipsa de fosile tranzitionale a afectat sever teoria macro-evolutiei si studierea miscarii de retrogradare, "golurile" si "cocoloasele" dovedindu-se a fi niste mari esecuri ale teoriei evolutiei cosmice, incepand cu Big Bang-ul).
  • Exista niste Factori Limitatori care limiteaza varsta posibila a Pamantului (cum ar fi miscarile lunii, descompunerea campului magnetic, rotatia Pamantului care incetineste, sedimentele care se aduna pe fundul oceanului, influxul chimic in oceane, etc.)


Varsta Pamantului: Fiti precauti la concluziile nerezonabile
Varsta Pamantului: Probabil intrebarea corecta e nu "Care este varsta Pamantului?" ci "Suntem educati sau indoctrinati?". Copiii nostri nu sunt invatati care sunt dovezile si ce sa gandeasca despre ele, ei sunt invatati cum sa memoreze o bucata mica de informatie inconsecventa si sa creada o concluzie nepotrivita. Va indemnam sa cautati TOATE dovezile inainte de a face ORICE concluzie.

Exploreaza mai multe acum!Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?

Impartaseste-ne:

ShareUrmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:
Share


Perspectiva Stiintifica

Potopul
Istoria dragonilor
Varsta Pamantului
Varsta Pamantului
Disparitia dinozaurilor
Cat de vechi este pamantul?
Datarea radiometrica
Catastrophism
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Filosofica
Pretentiile Adevarului
Teism
Fondatorii Religiilor Lumii
Religiile Lumii
Cunoaste Adevarul
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Varsta Pamantului to My Google!
Add Varsta Pamantului to My Yahoo!
Add Varsta Pamantului to My MSN
Add Varsta Pamantului to NewsGator Online
Add Varsta Pamantului to Bloglines
XML Feed: Varsta Pamantului


Creatie Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutCreation.org, Toate Drepturile Rezervate.